Κόντρα Πυρίλλη - Περδίκη για τον χώρο στάθμευσης στο Παραλίμνι


Εξηγήσεις για το θέμα κατασκευής χώρου στάθμευσης δίπλα απ΄π το Δημαρχείο ζητά ο Βουλευτής των Οικολόγων, κ. Περδίκης, ο οποίος διερωτάται πως ένα τέτοιο έργο με τόσες πολλές επιπτώσεις στην τοπική κοινότητα προωθείται χωρίς να έχει εκπονηθεί μελέτη.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του: 

Έχω παραλάβει ως κοινοποίηση, το συνημμένο υπόμνημα από μεγάλο αριθμό κατοίκων του Δήμου σας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση σας να κατασκευάσετε πολυώροφο χώρο στάθμευσης δίπλα από το υφιστάμενο κτίριο του Δημαρχείου σας. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχει εκπονηθεί περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη και δεν έχει πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση.

Διερωτώμαι πως ένα τέτοιο έργο, με τόσες μεγάλες επιπτώσεις στην τοπική κοινότητα, προωθείται χωρίς να έχει εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Επίσης, εξ όσων πληροφορούμαι, δεν έχει εκπονηθεί συγκοινωνιακή μελέτη και δεν
έχετε θέσει τα σχέδια αυτά, ενώπιον της διαδικασίας της δημόσιας ακρόασης.

Πληροφορούμαι επίσης, ότι σχεδιάζετε να μεταφέρετε τις υπηρεσίες του δημαρχείου, σε κτίριο που έχετε αγοράσει έναντι μεγάλου ποσού από την ΚΕΔΙΠΕΣ. Είναι αλήθεια; Είναι αλήθεια ότι ξοδέψατε γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτίριο του Δημαρχείου; Πόσο θα στοιχίσει η ανέγερση του πολυώροφου χώρου στάθμευσης; Έγινε τεχνοοικονομική μελέτη;

Αναμένω να μας δώσετε τις απαντήσεις αυτές πριν ξεκινήσετε τα έργα, τα οποία συν τοις άλλης θα οδηγήσουν και στην εκρίζωση αριθμού δέντρων. Αναμένω ότι θα έχω το συντομότερο την απάντηση σας.

Με οικολογικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή υγεία.

Ο Δήμος Παραλιμνίου δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή του κ. Περδίκη. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εφαρμόζουμε την άποψη της πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος το 2014 εκπόνησε στρατηγικό σχεδιασμό ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΒΑΑ) για το αστικό κέντρο του Δήμου Παραλιμνίου. Στο πλαίσια της ετοιμασίας της στρατηγικής, όπως αναφέρεται, διενεργήθηκαν καταγραφές και έρευνες πεδίου για διάφορα θέματα έρευνες με την συμμετοχή πολιτών, επιχειρηματιών, οργανωμένων συνόλων και εργαστήρια με συμμετοχή όλων των προαναφερομένων.

Όταν ολοκληρώθηκε η στρατηγική τον Νοέμβριο του 2014 έγινε δημόσια παρουσίαση στο Δημαρχείο Παραλιμνίου όπου οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τον Δήμο διότι όλες οι ενέργειες που προβλέπονται βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Εργαζόμαστε σκληρά να μετατρέψουμε τον Δήμο Παραλίμνιου σε έξυπνη πόλη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και μέσα από την επερχόμενη οικονομική ανάπτυξη να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας που θα αποτρέψουν τους νέους μας να μετοικούν σε άλλες επαρχίες. Εφαρμόζουμε την άποψη της πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας.”