Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Στην Κίνα για το Παγκόσμιο Φόρουμ Δημάρχων

Στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Guangzhou, βρίσκεται ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου της κινεζικής πόλης για να παραστεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Δημάρχων - Global Mayors Forum.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το Global Mayors Forum είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται ανταλλαγή εισηγήσεων και παραδειγμάτων όσον αφορά θέματα καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης των πόλεων τους».


Προστίθεται ότι ο Γιάννης Καρούσος «θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το θέμα «Blockchain for Citizens and Tourism in Ayia Napa, Cyprus’ first city for Blockchain implementation», δηλαδή «H τεχνολογία του blockchain για τους πολίτες και τον τουρισμό στην Αγία Νάπα, την πρώτη πόλη της Κύπρου στην αξιοποίηση και εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain». Ο Δήμαρχος θα αναλύσει τις πρώτες εφαρμογές που σκοπεύει να εφαρμόσει η Αγία Νάπα για να αξιοποιήσει την τεχνολογία blockchain σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θεωρείται πρωτοπόρο και κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως στα θέματα της τεχνολογίας Blockchain».


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα «ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας θα υπογράψει σχετικό σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμαρχο της πόλης Guangzhou, Wen Guohui, που αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα τουριστικά ρεύματα προς την Αγία Νάπα από την Κίνα. Η πόλη Guangzhou είναι μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Κίνας με 15 εκατομμύρια πληθυσμό και ΑΕΠ 340 δισεκατομμύρια δολάρια».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Κίνας που ονομάζεται “One Belt One Road” και θα πρέπει οι Δήμοι να αξιοποιήσουμε το γεγονός αυτό ενισχύοντας την παρουσία και τις συνεργασίες μας με μεγάλους Δήμους της Κίνας. Προσπαθούμε να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας για τουρισμό προς την Κύπρο, ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε».
 
Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο Φόρουμ θα παρουσιάσει «τις δράσεις και τη στρατηγική που ετοιμάζει ο Δήμος Αγίας Νάπας για να αξιοποιήσει το blockchain και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει αυτή η τεχνολογία στη βελτίωση των υπηρεσιών του, στη μείωση του κόστους και στην εφαρμογή του στον τουρισμό. Ο Δήμος Αγίας Νάπας υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και προχωρεί στην υλοποίηση αρκετών ιδεών που έχουν κατατεθεί».