Δήμαρχος Αγ. Νάπας: Αισιόδοξος ότι θα αυξηθούν οι αεροπορικές θέσεις από τη Ρωσία


Το πράσινο φως της βρετανικής κυβέρνησης για αλλαγή της κατηγοριοποίησης της Κύπρου και παράλληλα για δρομολόγηση ναυλωμένων πτήσεων προς το νησί μας περιμένει με αγωνία ο Δήμος Αγίας Νάπας. Κάτι τέτοιο αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της κίνησης στο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου και θα δώσει «οξυγόνο» στις επιχειρήσεις της περιοχής που είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα την περσινή σεζόν εξαιτίας της πανδημίας. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης» επί τη ευκαιρία της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττος είπε ότι η τουριστική κίνηση που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στην Αγ. Νάπα ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την κίνηση που υπήρχε πέρσι την ίδια εποχή, λέγοντας ότι φέτος είναι σημαντικά αυξημένη, αλλά ταυτόχρονα παραμένει αισθητά μειωμένη σε σχέση με το 2019. «Κατά 90% η τουριστική κίνηση που έχουμε αυτή την εποχή προέρχεται από τη ρωσική αγορά και να σκεφτεί κανείς πως ακόμα δεν γίνονται ναυλωμένες πτήσεις από τη χώρα αυτή. Ωστόσο, η ενημέρωση που έχουμε από τουριστικούς πράκτορες είναι ότι τις προσεχείς μέρες και εβδομάδες θα αυξηθούν οι αεροπορικές θέσεις από τη Ρωσία προς την Κύπρο. Κατά τα Σαββατοκύριακα έχουμε ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα από τον εγχώριο τουρισμό», ανέφερε με ικανοποίηση ο κ. Ζαννέττος.

Πρόβλημα στο κέντρο

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία της περιοχής, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες μονάδες στην ευρύτερη περιοχή έχουν επαναλειτουργήσει. Αντίθετα, το πρόβλημα παραμένει στην εσωτερική περιφέρεια του δήμου, όπου τα μικρά ξενοδοχειακά διαμερίσματα και οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις ακόμα να λειτουργήσουν. «Τα πλείστα καταλύματα, εστιατόρια, οι μπιραρίες και γενικά οι χώροι εστίασης στην εσωτερική περιφέρεια του δήμου μας, δηλαδή γύρω από το κέντρο, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή. Τα περισσότερα κέντρα αναψυχής που έχουν λειτουργήσει βρίσκονται εκτός του κέντρου. Ευελπιστούμε, όμως, ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα επαναλειτουργήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να δουλέψει όλος ο κόσμος», επισήμανε.

Με πιστωτική κάρτα

Στο μεταξύ, τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε όλες τις οργανωμένες παραλίες παρέχει και φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας. Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την επιτυχία που σημείωσε την περσινή καλοκαιρινή περίοδο η πιλοτική εφαρμογή για πληρωμή με πιστωτική κάρτα της αγοράς διευκολύνσεων σε μία από τις παραλίες της Αγίας Νάπας, ο δήμος του τουριστικού θερέτρου αποφάσισε φέτος να παρέχει τη συγκεκριμένη επιλογή σε όλες τις παραλίες του. Ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου δήλωσε ότι μετά την αξιολόγηση της όλης διαδικασίας και ύστερα από την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος προς το τέλος του περσινού καλοκαιριού στην παραλία Νησί, και αφού επιλύθηκαν ορισμένα προβλήματα που προέκυψαν, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η επιλογή της πληρωμής με πιστωτική κάρτα αγοράς διευκολύνσεων σε όλες τις παραλίες του δήμου με στόχο τη διευκόλυνση των λουόμενων, ξένων και ντόπιων. Και τούτο, διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κίνηση φέτος στις παραλίες θα είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρσι. «Καταφέραμε τα λόγια να γίνουν πράξεις, αφού στόχος μας είναι ο υπέρτατος βαθμός φιλοξενίας και διευκόλυνσης των επισκεπτών μας», κατέληξε.

.

ΠΗΓΗ: Πολίτης