Δημος Δερύνειας: "Έχει επιστρέψει ο φόβος στους Δημότες"


Καταδικάζει τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο οδόφραγμα Δερύνειας το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως έχει επιστρέψει η ανασφάλεια και ο φόβος στην καθημερινότητά των δημοτών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας σε έκτακτη συνεδρία του που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, καταδικάζει τα ψεσινά συμβάντα στο οδόφραγμα Δερύνειας, που είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένους βανδαλισμούς σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, πυρκαγιές στη Νεκρή Ζώνη και δίπλα από φυλάκια της Εθνικής Φρουράς και των Ηνωμένων Εθνών.

 Ο κόσμος της Δερύνειας δυστυχώς αναβίωσε ψες τα γεγονότα του 1996 και έχει επιστρέψει η ανασφάλεια και ο φόβος στην καθημερινότητά του.

 Ο Δήμος Δερύνειας διαχρονικά στηρίζει τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, αλλά απαιτεί την αποτροπή παρόμοιου τύπου με τις ψεσινές ενέργειες.  Αίτημα του Δήμου Δερύνειας είναι η ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού και του οδοφράγματος με περισσότερη αστυνομική δύναμη για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ηρεμίας των δημοτών.


 Ως ακριτικός, φιλήσυχος Δήμος, η Δερύνεια που ταλαιπωρείται πολύ από ενέργειες όπως τις ψεσινές, καλεί όπως επικρατήσει νηφαλιότητα, ηρεμία και σύνεση σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος μας.  Ο κόσμος θα πρέπει να παραμείνει μακριά από γεγονότα που προκαλούν πρόσθετες εντάσεις και διαπληκτισμούς.