Δερύνεια: Δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων για τις κεραίες


Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό κεραιών αναμετάδοσης τηλεφωνίας και σήματος Wi-Fi στο Δήμο τους, προχώρησαν σήμερα πάνω από 200 κάτοικοι Δερύνειας, αποκόπτοντας μάλιστα για μερικά λεπτά τον δρόμο Δερύνειας – Παραλιμνίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων, στο πλαίσιο του αγώνα τους για να μπει να μια τάξη στο θέμα αυτό.

Ο εκπρόσωπός τους, Κώστας Λόντος, αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στον Δήμο και είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν αυτή τη στιγμή 12 κεραίες, εκ των οποίων οι 6 στο κέντρο.

 


 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χριστάκης Τζιοβάνης, ο Επαρχιακός Γραμματέας των Οικολόγων Μιχάλης Παράσχος και ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις τους οι κ. Πετρίδης και κ. Τζιοβάνης, εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων, ενώ ο Δήμαρχος κ. Καραγιάννης έστειλε μήνυμα προς όσους προτίθενται να τοποθετήσουν τέτοιες κεραίες στη Δερύνεια, ότι θα βρουν απέναντι τους τον Δήμο, σε περίπτωση που δεν θα έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος στηρίζει τον αγώνα τον κατοίκων.

Είναι η δεύτερη σε σειρά εκδηλώσεων των κατοίκων Δερύνειας.

Όπως πληροφορείται επίσης το Νέα Αμμόχωστος, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, οι κάτοικοι Δερύνειας θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες ακόμα πιο έντονα.

 




 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πάμπος Βάσιλας / Φιλελεύθερος 

Νέα Αμμόχωστος