Δερύνεια: Φωνάζουν για την κακή κατάσταση των δρόμων οι δημότες


Στα όριά τους βρίσκονται οι κάτοικοι των οδών Ομονοίας και Καλυθιών στη Δερύνεια, καθώς όπως καταγγέλλουν στο Νέα Αμμόχωστος, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι προκαλεί πολλαπλά προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα, όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω, πρόσφατα νεαρός ποδηλάτης έπεσε στον απροστάτευτο σκαμμένο δρόμο ύψους ενός μέτρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.


Οι παραπονούμενοι δημότες αναφέρουν επίσης ότι ο Δήμος και η εταιρεία που ανέλαβε την επιδόρθωση του έργου, αποποιούνται των ευθυνών τους.

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία:

"Απαράδεχτη είναι η κατάσταση σχετικά με την επιδιόρθωση των δρόμων στις οδούς Καλυθιών και Ομονοίας στον Δήμο Δερύνειας.


Συγκεκριμένα η οδός Ομονοίας παραμένει υπό επιδιόρθωση από τον περασμένο Νοέμβριο. Στην οδό Καλυθιών από τις αρχές Μαρτίου έχουν σκάψει ολόκληρο τον δρόμο και από τότε παραμένει ανοιχτός προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα και καθημερινή ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής. Η εταιρεία που ανέλαβε την επιδιόρθωση του έργου αμέσως μετά την εκσκαφή των δρόμων σταμάτησε τις εργασίες της και το έργο παραμένει στάσιμο, μεταφέροντας τους εργάτες της σε άλλες δουλειές. Παρόλες τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων προς τον Δήμο Δερύνειας και στην εν λόγω εταιρεία, αμφότεροι αποποιούνται τις ευθύνες τους. Ο Δήμος Δερύνειας που έχει την ευθύνη του όλου έργου νίπτει τας χείρας του αν και οφείλει να γνωρίζει την πρόοδο του έργου ελέγχοντας την τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων.

Συγκεκριμένα:
- Ο δρόμος έγινε χωράφι με τεράστιες λακκούβες που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το ένα μέτρο. Δεν υπάρχει κατάλληλη σήμανση, φωτισμός και κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να τείθεται η ζωή όλων μας σε κίνδυνο. Την νύχτα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Πρόσφατα νεαρός ποδηλάτης έπεσε στον απροστάτευτο σκαμμένο δρόμο ύψους ενός μέτρου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
- Μετά τις πρόσφατες βροχές η κατάσταση των δρόμων έγινε ακόμα χειρότερη. ΄Ολοι οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα καθημερινά. Τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί αρκετές ζημιές. Η κίνηση της εταιρείας για διάνοιξη του δρόμου από βιομηχανική περιοχή προς Παραλίμνι μέσω Ζάππειον δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την διακίνηση αφού ο δρόμος είναι χειρότερος από χωράφι.
- Δεν γίνεται η περισυλλογή σκυβάλων από τον Δήμο Δερύνειας με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο Δήμος Δερύνειας ισχυρίζεται ότι δεν είναι δική του ευθύνη...Ποιος ευθύνεται άραγε; Ποιος εισπράττει τα τέλη καθαριότητας;

Ως οργανωμένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι των οδών Ομονοίας και Καλυθιών, απαιτούμε άμεσα την ολοκλήρωση του έργου έτσι ώστε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. Οι κάτοικοι έχουμε κουραστεί από την καθημερινή ταλαιπωρία, την απάθεια και την αδιαφορία των υπευθύνων.

Εν αναμονή πράξεων χωρίς εφησυχασμό.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ"