Δεν γλύτωσε η Αγία Νάπα από τη βιομηχανία των fake βιασμών


Ούτε τη δυσφήμηση γλίτωσε αλλά ούτε και την βιομηχανία των ψευδών καταγγελιών για βιασμό η Κύπρος.

Το όνομα της Αγίας Νάπας δυσφημίστηκε στο εξωτερικό λόγω της ψευδούς καταγγελίας 19χρονης Βρετανίδας και ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης δήλωσε από χθες βράδυ ότι προβαίνει στη λήψη των απαραίτητων νομικών μέτρων προς αποκατάσταση του ονόματος της πόλης του.

Μέσω twitter μάλιστα καλεί την βρετανική Sun να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δημοσιεύσει την αλήθεια, τώρα που αποδείχθηκε ότι η καταγγελία της Βρετανίδας δεν ευσταθούσε. Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγία Νάπα ειδικότερα μπαίνει στο στόχαστρο επιτήδειων, κυρίως τουριστών οι οποίοι προβαίνοντας σε τέτοια ψευδή καταγγελία, αποζητούν τις περισσότερες φορές λεφτά από ασφαλιστικές.

Η «βιομηχανία» ωστόσο κτυπά και σε άλλα τουριστικά θέρετρα τόσο στην γειτονική Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες, με τα κίνητρα των τουριστών να είναι τα ίδια σε παρόμοιες περιπτώσεις. Σε παρόμοια περίπτωση στην Κω, 26χρονη από τη Σουηδία αξίωνε αποζημιώσεις 800 χιλιάδων ευρώ από ασφαλιστική με φόντο τον βιασμό της από τουλάχιστον 4 Βρετανούς όπως κατάγγελλε.

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν οι ελλαδικές, οι σουηδικές αρχές καθώς και η Interpol μέχρις ότου αποδειχθεί ότι επρόκειτο για ψευδή καταγγελία. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των Βρετανών αξίωσαν αποζημιώσεις μετά που αποκαλύφθηκε η ψευδής καταγγελία, κάνοντας λόγο για απάτη.

Στα αξιοσημείωτα, καταγράφεται περιστατικό το οποίο σημειώθηκε προχθές στη Νάξο με πρωταγωνιστές Ελλαδίτες και μια τουρίστρια από τη Σουηδία. Όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα της Νάξου η νεαρή συνευρέθηκε ερωτικά με δυο ντόπιους σε ερημική παραλία και ακολούθως προέβη σε καταγγελία για βιασμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ίδια τοπικά Μέσα, από τις έρευνες των αστυνομικών αποδείχθηκε ότι η Σουηδέζα είχε κάνει ασφάλεια για συμβάν βιασμού.

Για απάτη εξάλλου έκαναν λόγο ξανά, ξένα Μέσα με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2018 στη Ταϊλάνδη με πρωταγωνίστρια Βρετανίδα νεαρή τουρίστρια. Η νεαρή είχε καταγγείλει βιασμό από ντόπιους κατά τη διάρκεια διακοπών και άφηνε αιχμές για την τοπική Αστυνομία ότι δεν ερεύνησε την καταγγελία της και έκλεισε την υπόθεση. Από πλευράς της η τοπική αστυνομία δήλωνε ότι ερεύνησε την υπόθεση και εντόπισε ότι επρόκειτο για ψευδή καταγγελία.

Θέμα:sigmalive