Βρετανός Βουλευτής τα... βάζει με την Κύπρο και την Αγία Νάπα!


Βρετανός βουλευτής εγείρει ζήτημα ασφάλειας για τους τουρίστες στην Κύπρο, σύμφωνα με το kentonline.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον βουλευτή του Dartford, Gareth Johnson, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το εν λόγω ζήτημα.

Η παρέμβαση του βουλευτή ήρθε μετά την απόφαση για καταδίκη της 19χρονης μετά την ψευδή της καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα.

Ο Johnson δήλωσε ότι η υπόθεση είναι η τελευταία μιας σειράς ανησυχητικών γεγονότων στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε κάνει μεγάλη κινητοποίηση για την απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του George Low στην Αγία Νάπα το 2016.

Μάλιστα, ο Johnson ζήτησε από τον ηγέτη της Βουλής, Jacob Rees-Mogg, να διεξαχθεί η συζήτηση.

Αυτολεξεί δήλωσε: «Η πρόσφατη αντιμετώπιση της 19χρονης Βρετανίδας στην Αγία Νάπα και η αποτυχία της δικαστικής διαδικασίας, σε συνέχεια μάλιστα της αποτυχίας να φέρουν στη δικαιοσύνη του δολοφόνους του George Low, ο οποίος δολοφονήθηκε στην ίδια πόλη».

Ο βουλευτής θέλει να διεξαχθεί η συζήτηση και να επικεντρωθεί στο κατά πόσο χρειάζεται επιπλέον ταξιδιωτική οδηγία στους τουρίστες.

Πρόσθεσε ότι: «Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η γυναίκα έχει αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, συνέβαλε στις ήδη σημαντικές ανησυχίες μου για τη δικαστική διαδικασία στην Κύπρο και τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών και των δικαστικών διαδικασιών».

Κατέληξε αναφέροντας: «Η Κύπρος πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ότι οι τουρίστες είναι ασφαλείς και θα αντιμετωπιστούν δίκαιο, εάν κάτι πάει λάθος».