Βαρώσι: Καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες η Αθήνα - «Απομακρύνουν επίλυση του Κυπριακού»


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει τις νέες μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789», αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.  

«Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σε νέα πρόκληση τους οι Τούρκοι ανέφεραν πως πολύ σύντομα το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα βγει για νέες εξερευνήσεις στη θάλασσα.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Τουίτερ, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, δημοσιεύει βίντεο που ετοιμάστηκε για το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας που έφτασε στην Μερσίνα στις 19 Μαΐου.

Ο κ. Ντονμέζ αναφέρει ότι «το τέταρτο γεωτρύπανό μας είναι στα πέντε της κλάσης του στον κόσμο. Πολύ σύντομα θα βγει για νέες εξερευνήσεις στα βάθη των θαλασσών μας».