Αυτά τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι - Διαβάστε αναλυτικά


Με τα κρούσματα να καταγράφουν αύξηση, οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση. Σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατήσουν την περαιτέρω διασπορά του ιού, οι ειδικοί κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα τις εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι:

-Εισαγωγή Self Test

-Υποχρεωτική η 3η δόση για εξασφάλιση SafePass

-Επαναφορά της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

-Περιορισμός στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους

-Αύξηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων

-Υποχρεωτικά τεστ σε χώρους υψηλού κινδύνου και σε εμβολιασμένους

-Ακύρωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε σχολεία

-Υποχρεωτική χρήση μάσκα σε μαθητές δημοτικού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί προσανατολίζονται – επί του παρόντος- στη λήψη ήπιων μέτρων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμβολιαστική κάλυψη.

«Η Κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους επιδημιολογικούς δείκτες όπως θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης και εάν κριθεί αναγκαίο θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρών μέτρων» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Σε μία προσπάθεια η εμβολιαστική κάλυψη να αυξηθεί, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, θα εργάζονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 π.μ. – 6 μ.μ. και το Σάββατο από τις 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Οι εισηγήσεις των Επιδημιολόγων θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τη Δευτέρα (22/11), ενώ οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: sigmalive