Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς: Βοήθεια σε 400 οικογένειες προσέφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Περίπου 400 οικογένειες έλαβαν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου «το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ωστόσο ενόψει των εορτών τόσο του Πάσχα όσο και των Χριστουγέννων υπάρχει πιο έντονη δραστηριότητα αφού εκτός από τρόφιμα, κρέας και λαχανικά πρέπει να συγκεντρωθούν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζεται μια οικογένεια».


Πρόσθεσε ότι «σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 400 οικογένειες και έχουν λάβει βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης. Τη Μεγάλη Εβδομάδα όμως  προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και σε άτομα ή οικογένειες που εμφανίζονται και ζητούν βοήθεια ή ενημερωθούμε από άλλους συμπολίτες μας ότι χρειάζονται στήριξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχιμανδρίτης είπε πως «οι ενορίες της Μητρόπολης είναι πολύ καλά οργανωμένες με τους Χριστιανικούς Συνδέσμους των γυναικών που κάνουν αρκετές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζουν περιπτώσεις οικογενειών που έχουν ανάγκη. Με τη συνεργασία της Μητρόπολης και των Χριστιανικών Συνδέσμων μπορούμε να προσφέρουμε απλόχερα βοήθεια σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε με την πανδημία του κορωνοϊού».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «αρκετοί άνθρωποι που έχουν δυσκολίες ή ανάγκες, όχι μόνο τις γιορτινές μέρες αλλά καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ντρέπονται ή νοιώθουν άβολα να ζητήσουν βοήθεια. Αυτό είναι κατανοητό σε ένα βαθμό, ωστόσο η Μητρόπολη δεν μπορεί να γνωρίζει όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», είπε και απηύθυνε «θερμή παράκληση σε όσα άτομα και οικογένειες έχουν ανάγκη για βοήθεια, αλλά και σε οικογένειες που γνωρίζουν συμπολίτες μας που χρειάζονται στήριξη, να επικοινωνήσουν με την Μητρόπολη για να τους παρασχεθεί η βοήθεια που πρέπει».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ειδικά αυτή την περίοδο είναι πολλές και ποικίλες και σίγουρα δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Μπορούμε όμως να δώσουμε με τον τρόπο που μπορούμε, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως, βοήθεια και ενίσχυση σε οικογένειες που χρειάζονται άμεση στήριξη».

Ερωτηθείς κατά πόσον η πανδημία του κορωνοϊού, έχει αυξήσει τον αριθμό των ατόμων και των οικογενειών που ζητούν στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης, ο Αρχιμανδρίτης απάντησε πως «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η πλειονότητα του κόσμου ασχολείται με τη τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων ή οικογενειών που χρειάζονται στήριξη, αφού πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν χάσει την εργασία τους, ή οι επιχειρήσεις τους δεν λειτούργησαν εδώ και δύο περίπου χρόνια».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλος ο κόσμος, μαζί και η Κύπρος, θα ξεπεράσει σύντομα την πανδημία, θα έρθουν καλύτερες μέρες, με αποτέλεσμα οι  άνθρωποι μας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου να αρχίσουν να εργάζονται, αφού αυτό που ζητούν είναι εργασία, για να μπορούν να βγάζουν τα προς το ζην. Αυτή τη δύσκολη περίοδο όλοι οφείλουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξη μας».