Απέκτησε ξανά ζωή η Λίμνη Παραλιμνίου

Μαγευτικό αλλά και σπάνιο είναι το φαινόμενο το οποίο συναντούν οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου μεταξύ Παραλιμνίου, Σωτήρας και Δερύνειας.

 

Ο σημαντικής αξίας υδροβιότοπος της περιοχής, η Λίμνη Παραλιμνίου μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, έχει αποκτήσει ξανά ζωή.  

 

Στη λίμνη Παραλιμνίου ενδημεί ένα σπάνιο είδος κυπριακού νερόφιδου ενώ ο βιότοπος αποτελεί έναν σημαντικό μεταναστευτικό σταθμό για πολλά αποδημητικά πτηνά.

 

«Επιτέλους μετά από έξι χρόνια είχαμε ικανοποιητικές βροχοπτώσεις οι οποίες βοήθησαν ώστε να μαζευτεί ξανά νερό στη Λίμνη Παραλιμνίου. Η αποθήκευση του νερού στη Λίμνη βοηθά στον εμπλουτισμό των υπογείων υδάτων, στην ανάπτυξη περαιτέρω του βιότοπου, τόσο για τα είδη της πανίδας όσο και της χλωρίδας», ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. 

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι για τη Λίμνη Παραλιμνίου εκκρεμεί από την Κυβέρνηση η υλοποίηση του Διαχειριστικού Σχεδίου που έχει εκπονηθεί για τη διασφάλιση της προστασίας της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας.

 

«Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Παραλιμνίου ούτως ώστε να λυθούν οι διαφορές μεταξύ των ιδιοκτητών και της Κυβέρνησης ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πλήρως το διαχειριστικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί πριν από έξι χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος. 

 

Η περιοχή της Λίμνης Παραλιμνίου εντάχθηκε το 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δίκτυο Natura 2000.


Απο:Sigmalive. com