Αμμόχωστος - Υπόθεση Πάτερ: "Εκκλησιαστικά διαπράττει αδίκημα"



Η Αστυνομία, η οποία ανέκρινε το πρόσωπο που η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κατήγγειλε ότι κυκλοφορεί ως μοναχός και προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από πολίτες, δεν διαπίστωσε να προβαίνει σε κάποια παράνομη πράξη.

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής (15/2) στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ανάφερε ότι το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε από πολίτες, ενώ έπινε καφέ και αφού τον αναγνώρισαν, ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Το εν λόγω πρόσωπο, όπως διαπιστώθηκε, πωλούσε κομποσκοίνια και εικόνες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν διαπράττει οποιοδήποτε αδίκημα.

Ο Αρχιμανδρίτης, ωστόσο σημείωσε πως, είτε είναι κάποιος μοναχός είτε όχι, το να περιφέρεται και να ζητά χρήματα δεν είναι στο ήθος της Εκκλησίας και μάλιστα σχολίασε πως «αμαυρώνει την εικόνα της εκκλησίας».

Αναφερόμενος στο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πωλούσε εκκλησιαστικά αντικείμενα ο Αρχιμανδρίτης σημείωσε: «Από άποψη νομική μπορεί να μην διαπράττει, αλλά από άποψη εκκλησιαστική διαπράττει αδίκημα, γιατί δεν παρουσιάστηκε να ζητήσει εκκλησιαστική άδεια».

Πάντως, ο Αρχιμανδρίτης, ανάφερε ότι ο εν λόγω άνθρωπος, δεν παρουσιάζεται να είναι μοναχός σε καμία μονή.

Δείτε πιο κάτω το απόσπασμα των δηλώσεων του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά: