Αμμόχωστος: Συνελήφθη 30χρονος για εμπρησμό



Πλούσιο φαίνεται να είναι το βιογραφικό του 27χρονου Κούρδου, Τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη χθες το πρωί σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, και φαίνεται να εμπλέκεται σε υπόθεση φόνου στα κατεχόμενα.

 

Ο νεαρός σύμφωνα με δημοσιεύματα του τ/κ τύπου ενεπλάκη σε αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 στην Κερύνεια και είχε οδηγηθεί ενώπιον λεγόμενου Δικαστηρίου.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τ/κ μέσα ενημέρωσης είχε καταδικαστεί το 2017 σε ένα χρόνο φυλάκιση για υπόθεση απαγωγής στα κατεχόμενα.

 

Την ίδια ώρα οι Αρχές της Δημοκρατίας αναμένουν ενημέρωση για τον νεαρό μέσω της Δικοινοτικής Ομάδας για το Έγκλημα,ούτως ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που τον φέρουν ως καταζητούμενο για φόνο στα κατεχόμενα.

 

Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών, ακολούθησαν έρευνες και στην κατοχή εντοπίστηκαν ένα έμφορτο πιστόλι και δεκαοκτώ πλήρη φυσίγγια.

 

Μετά τη σύλληψη τους οι δύο ύποπτοι είχαν οδηγηθεί στα γραφεία ΤΑΕ Λεμεσού για σκοπούς ανάκρισης και πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.
 

Εμπρηστής και διαρρήκτης ο Σύρος

 

Όσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο, τον 30χρονο Σύρο, εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης στις ελεύθερες περιοχές. Το πρώτο αφορούσε υπόθεση διάρρηξης στη Λεμεσό, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με εμπρησμό στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

 

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου διατάχθηκε η οκταήμερη προσωποκράτηση τους.

 

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την υπόθεση, ενώ το πιστόλι που εντοπίστηκε, στάλθηκε για δικανικό έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματα.