Αμμόχωστος: Στο Ισραήλ επιχειρηματίες και δικηγόροι για προώθηση της επαρχίαςΟι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου τίθενται ενώπιον των Ισραηλινών επενδυτών σε συνέδριο που πραγματοποιείται την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου υπό τον τίτλο «The Cyprus Famagusta Investment Roadshow». Διοργανωτής του συνεδρίου η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) και πρόκειται για το πρώτο της συνέδριο στο Ισραήλ στο πλαίσιο Σειράς Συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν την διετία 2019-2020 σε πόλεις του εξωτερικού.

Το Συνέδριο στο Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Tel Aviv στόχο έχει να παρουσιάσει σε ηγετικά στελέχη του Ισραήλ τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται εντός Κύπρου, καθώς επίσης και να προβάλει τα ποικίλα Κυπριακά Επενδυτικά Προγράμματα που προσφέρονται.

Προεδρεύων του συνεδρίου είναι ο Ανδρέας Κοφού, Εμπορικός Διευθυντής της ΤΕΒΕΑ και χαιρετισμούς θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ, Πέτρος Πέτρου, καθώς επίσης και η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ, Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Α. Τσιόλας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γιατί στο Ισραήλ

Η επιλογή του Ισραήλ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΤΕΒΕΑ, Πέτρο Πέτρου, έγινε καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στενοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον επιχειρηματικό τομέα με το Ισραήλ να καθίσταται ως στρατηγικός εταίρος της χώρας μας. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες πόλεις του εξωτερικού όπου πραγματοποιηθούν παρόμοιας φύσεως συνέδρια, ο κ. Πέτρου υπογράμμισε ότι η επιλογή έγινε στη βάση των σχέσεων που διατηρούν Κύπριοι επιχειρηματίες της περιοχής με επιχειρηματικούς συνδέσμους του εξωτερικού. 

Θεματολογία

Στην κυπριακή αποστολή θα συμμετέχουν εκλεκτοί ομιλητές, με τον Δρ. Στέλιο Χειμώνα, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να παρουσιάζει τις εξελίξεις και προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, τον Μιχάλη Π. Μιχαήλ, Πρόεδρο του Invest Cyprus να παρουσιάζει ενώπιον των επενδυτών τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο Θεόδωρος Πυρίλλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο Πέτρος Πέτρου, Πρόεδρος ΔΣ, Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και το επιχειρηματικό περιβάλλον της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνελ με θέμα: “Επιχειρηματική δραστηριότητα στην Επαρχία Αμμοχώστου: Τι πρέπει να γνωρίζετε“ με τη συμμετοχή του Μάριου Ταννούση Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Invest Cyprus, Μάριου Πέτρου Business Development Manager Oikos Group, Πάρη Θεοφάνου μέλος του ΔΣ KPMG Cyprus και Μάριου Μαρκουλλή Junior Partner George F. Pittadjis Law Firm.

Το “The Cyprus Famagusta Investment Roadshow” αναμένεται να φιλοξενήσει επιχειρηματίες από το Ισραήλ, όπως real estate funds, εταιρείες Διαχείρισης Επενδύσεων, δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, οικονομικούς συμβούλους, ταξιδιωτικούς πράκτορες και μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου από το Τελ Αβίβ και το Κεντρικό Ισραήλ.

Συμμετοχή κυπριακών εταιρειών

Από πλευράς κυπριακών εταιρειών στο συνέδριο θα συμμετέχουν οι Adamos Hadjichristodoulou & Co LLC, Arazo Estates, Avraam Pittakis & Sons, Ayia Napa Protaras Famagusta Region Tourism Board, Euroresidence, George F. Pittadjis Law Firm, Giovani Group, Giovanis Kouzalis LLC, H.M. Elit Blue Ltd, Karma, KPMG, KPST,  Marina A. Pashi & Koulla A. Antoniou Lawyers, Nikitas & Co Chartered Certified Accountants, Nikolas Thoma LLC, Oikos Group, Savvas Hadjigiorkis Ltd , Xenion High School.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου και στηρίζεται από τον Invest Cyprus.

Για περισσότερες Πληροφορίες και ευκαιρίες χορηγίας, κάντε κλικ εδώ


Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy