Αμμόχωστος: Η σημασία της ανακύκλωσης


Μπορεί να δυσκολευόμαστε να νιώσουμε αισιοδοξία διαβάζοντας για τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα ενάντια στο περιβάλλον, όμως η αλλαγή είναι στο χέρι μας. Κυριολεκτικά.

Η εταιρεία PRIMO CLEANING PRODUCT (που εδρεύει στο Φρέναρος και δραστηριοποιείται σε παγκύπρια εμβέλεια), με αφορμή τις νέες παραλαβές κάδων ανακύκλωσης (βλέπε πιο κάτω), υπενθυμίζει στην ιστοσελίδα μας όλες εκείνες τις μικρές, απλές κινήσεις που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να εξασφαλίσουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον.

Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης της εταιρείας PRIMO

Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης της εταιρείας PRIMO

Η σημασία της ανακύκλωσης

Τα οφέλη της ανακύκλωσης, ή ευρύτερα, εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων, είναι γνωστά και πλήρως τεκμηριωμένα. Η ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πλευρά της. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων διότι επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και διασφαλίζει κοινωνική ισότητα και θέσεις εργασίας.

Θεωρείται δεδομένη πρακτική, όμως δεν είναι. Ως κάτοικοι αυτής της χώρας, οφείλουμε να υιοθετήσουμε πρακτικές που θα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση και παράλληλα θα ενδυναμώσουν το πράσινο αποτύπωμα της Κύπρου συμμετέχοντας στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους ταφής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών που απαιτείται για την παραγωγή νέων συσκευασιών ακούγονται ίσως μικρά βήματα προς ένα πιο υγιή πλανήτη, όμως δεν είναι.

Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας καθημερινά, για ένα πράσινο μέλλον

Πόσο εφικτό είναι να αντιστρέψουμε την αρνητική επίπτωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον; Και όμως, είναι πιο εφικτό από όσο νομίζουμε! Με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το όραμα για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται πραγματικότητα.