Επ. Αμμοχώστου: Αντιδράσεις απο τους δήμους

Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του "Πολίτη" , ότι επίκειται συνένωση δήμων και κοινοτήτων. 

Οπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο κείμενο, εάν τελικά παρθεί η απόφαση να μειωθούν οι δήμοι, στην επαρχία Αμμοχώστου, πρόκειται να συγχωνευθουν το Παραλίμνι και η Αγία Νάπα, όπως επίσης η Δερύνεια και η Σωτήρα με τις κοινότητες του Φρενάρους και Λιοπετριού. Θα μειωθούν δηλαδή απο τέσσερις σε δύο οι Δήμοι στην Αμμόχωστο. Σύμφωνα με το σχέδιο ο ενας Δήμος θα είναι τουριστικός (Παραλίμνι-Αγία Νάπα) και ο άλλος αγροτικός. (Δερύνεια - Σωτήρα - Λιοπέτρι - Φρεναρος) 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, γνωστός για την έντονη δράση του στα social media, δεν άργησε να αντιδράσει και με post του στο facebook τονίζει:

"Άρχισα και πιστεύω οτι μας ετοιμάζουν τον "τουριστικό μας θάνατο"..Απο Μητρόπολη του Κυπριακού τουρισμού σε ενορία. Όταν καταστρέφεται η Οικονομία τρέχουμε τον τουρισμό,  οταν πάει καλά η Οικονομία τον γράφουμε (συνηθίσαμε) . Η Ένωση Δήμων άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει ( δεν υπάρχει καμια αποφαση της να στηρίξει συνενώσεις), καμια διαβούλευση δεν προηγήθηκε με τουριστικούς δήμους και φορείς του τουρισμού , καμία ιδιαιτερότητα στα υπόψη, και φυσικά η οικονομική δυνατότητα κάθε Δήμου και η βιωσιμότητα του πάλι εκτός"

Ο κ. Καρούσος λοιπόν έδωσε το στίγμα του και καθίσταται σαφές ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλους τους δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, αφού όπως πληροφορουμαστε, θα ταχθουν όλοι εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης.