Αιμιλία Ευαγγέλου - Ξύδια: "Ελέγχουν τους επιχειρηματίες σαν να είναι εγκληματίες"


Την άποψή της σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί η Αστυνομία στα Κέντρα Εστίασης εξέφρασε σε post της στο facebook η Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Νάπας κ. Αμιλία Ευαγγέλου Ξύδια.

Αυτούσιο το κείμενο:

"Εδώ και μια εβδομάδα ακούμε συνέχεια απειλές, φοβερές, καινούργια μέτρα για τους χώρους εστίασης και για αυξημένα πρόστιμα.

Όμως παρακολουθώ και τις ανακοινώσεις για την διαχείριση του κορωνοϊού και βλέπω καθαρά από πού προέρχονται τα λίγα νέα κρούσματα Covid 19.
Στην ουσία όλα τα νέα κρούσματα είναι εισαγώμενα.

Μου κάνει εντύπωση που, αντί να επικεντρωθούμε στα εισαγώμενα κρούσματα, συνεχίζουμε τις θορυβώδεις "καταδιώξεις" με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.
Συνεχίζουμε να καταδιώκουμε τις επιχειρήσεις που μπήκαν σε ένα οικονομικό πειραματισμό και ανέλαβαν το ρίσκο να ανοίξουν.

Βάζουν μέτρα, ξανά μέτρα και παράλογα μέτρα. Στήνουν ολόκληρα κλιμάκια για να ελέγξουν τους παραβάτες ως να είναι εγκληματίες κι όχι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Πώς θα κινηθεί με τέτοιες συμπεριφορές η οικονομία μας;

Μου φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό στην ουσία την πληρώνουν οι πολλοί για τους λίγους. Όμως για τον κίνδυνο να εισαχθεί ο ιός που είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα δεν ακούω κάτι. Λυπούμαι γιατί "διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον…"