Αγία Νάπα: Πληρώνει για κληματιστικα στα σχολεία ο Δήμος



Σε μια σπουδαία κίνηση προβαίνει ο Δήμος Αγίας Νάπας ο οποίος μετάαπό τις καταγγελίες ότι στα σχολεία υπάρχει τρομερή ζέστη, έδρασε αστραπιαία και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει το εξολοκλήρου το κόστος για εγκατάσταση κλιματισμού στα σχολεία. 

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, τονίζει με νόημα ότι θα αναλαβει ο Δήμος το κόστος γιατί μπορεί, και... ελπίζει να μην τους υποχρεώσεις το Υπουργείο να πληρώνουν και την ΑΗΚ! 

Επειδή πολλές φορές οι Δήμοι αντικαθιστούν το  κράτος και επειδή είμαστε και "βασίλεια" και επειδή μπορούμε.  Στην Αγία Νάπα θα αναλάβουμε εξολοκλήρου το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία  μας κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια σε όλα τα σχολεία απο το ίδιο το υπουργείο .(ελπίζω το υπουργείο να μήν μας υποχρεώση να πληρώνουμε και τον λογαριασμό της ΑΗΚ)

Τι έγραψε ο ο Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους


"Το θέμα της διεξαγωγής μαθημάτων σε ακατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, επαναφέρει μέσα από ανάρτησή του ο Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Ο κ. Χαραλάμπους, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πως η κατάσταση είναι αφόρητη, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και πως «δεν γίνεται μάθημα, αλλά προσπάθεια για επιβίωση».

 

Μάλιστα, διερωτάται, εάν πρέπει να «αναμένουμε να χάσουμε μαθητή ή εκπαιδευτικό από θερμοπληξία μέσα σε τάξη για να προχωρήσει η εγκατάσταση κλιματιστικών;».

 

 

«Αναπόφευκτα γίνεται επίκαιρο ξανά από παιδιά και εκπαιδευτικούς εδώ και πολλές μέρες, το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Δεν είναι θέμα πολυτέλειας πια, αλλά άμεσης επιτακτικής ανάγκης, αν επιθυμούμε ένα ποιοτικό σχολείο με σωστές συνθήκες μάθησης», προσθέτει.

 

Τονίζει παράλληλα πως ο Μάιος με τις κλιματολογικές του συνθήκες, 35-42 βαθμούς και σκόνη, ανέδειξε ξανά την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί μέσα στα δημόσια σχολεία τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

 

«Υπήρχε περίπτωση να υπάρχει ιδιωτικό σχολείο, χωρίς κλιματισμό; Απλά θα έμενε χωρίς μαθητές και θα έκλεινε. Είναι ευθύνη όλων να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Και Κυβέρνησης και όλων των Κομμάτων», καταλήγει.

 

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικός με ανάρτησή της στο Facebook, πόσταρε φωτογραφία που δείχνει ένα θερμόμετρο στην αυλή του σχολείου, με τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.

«Σήμερα έπρεπε να κάνουμε μαθήματα εντός και εκτός τάξεων και διαλείμματα, σε αύτες τις θερμοκρασίες...ωρα 11.45 στην αυλή του σχολείου μου, πού βρίσκεται σχετικά σε ψηλό σημείο της πόλης..Αυτά τα θέματα ασφάλειας και υγείας, ποτέ θα αναλάβει δράση το Υπουργείο να τα δει σοβαρά;; οταν θα αρχίσουμε να έχουμε θερμοπληξιες μεσα στα σχολεία;;; απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, για μικρους και μεγάλους...», ανέφερε χαρακτηριστικά."