Αγία Νάπα: Τι λέει ο γιατρός που χειρούργησε τον 7χρονο

Γλίτωσε τον ακρωτηριασμό το 7χρονο παιδάκι μετά το φοβερό ατύχημα σε λούνα παρκ της Αγίας Νάπας – Στη Cyprus Times ο Δρ. Άλκης Αλκιβιάδης που με την ομάδα του χειρούργησαν χθες βράδυ το παιδί στη Λεμεσό


Ρεπορτάζ:cyprustimes.com


Η είδηση του φοβερού ατυχήματος σε λούνα παρκ της Αγίας Νάπας που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μητέρας και του 7χρονου γιου της χθες βράδυ, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 45χρονη μητέρα και ο 7χρονος γιος της, από τη Ρωσία, διέμεναν σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας και το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισαν να πάνε σε λούνα παρκ της περιοχής για να διασκεδάσουν. Γύρω στις 10:30 το βράδυ ενώ βρίσκονταν σε περιστρεφόμενη κούνια, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, μέρη του παιχνιδιού κόπηκαν ή αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα μητέρα και παιδί να εκτοξευθούν από το παιχνίδι και να τραυματιστούν.

Αρχικά και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική στην Αγία Νάπα όμως στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό με ασθενοφόρο και συνοδεία περιπολικού.

Δρ. Αλκιβιάδης: Έπρεπε να πάει τάχιστα αίμα στο πόδι

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον γιατρό Άλκη Αλκιβιάδη, η ομάδα του οποίου χειρούργησε χθες βράδυ το παιδί. Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ. Αλκιβιάδης είπε ότι «το τραύμα του παιδιού ήταν πολύ άσχημο. Το πόδι ήταν χωρίς αγγείωση και έπρεπε όσον το δυνατόν γρηγορότερα να πάει αίμα στο πόδι. Ενεργήσαμε τάχιστα. Το πετύχαμε. Το παιδί γλίτωσε τον ακρωτηριασμό και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Το χειρουργείο διήρκησε δύο ώρες».

Ο Δρ. Άλκης Αλκιβιάδης και ο Δρ. Κρίστιαν Φεσάς ήταν οι γιατροί που με τις ομάδες τους ανέλαβαν να χειρουργήσουν το παιδί.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και η μητέρα του παιδιού.