Aγία Νάπα: Συνάντηση Καρούσου με τον επίσκοπο Μπορούντι και Ρουάντας

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος υποδέχθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο και την συνοδεία του, η οποία απαρτιζόταν από το Ιεραπόστολο Γιατρό Πάτερ Αναστάσιο Πογιατζιή και τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Νικολάου.

Επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης που επικρατούν στις δύο Αφρικανικές Χώρες και εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή βοήθειας με απώτερο στόχο τον πλήρη εξοπλισμό κλινικής με ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και φάρμακα, ενός σχολείου με θρανία, γραφική ύλη καθώς και την εξασφάλιση καθημερινής σίτισης 800 και πλέον παιδιών.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την αγάπη, τον σεβασμό και την έμπρακτη στήριξη των δημοτών της Αγίας Νάπας προς τον Αφρικανικό λαό και τόνισε ότι θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά θετικά στο κάλεσμα της εκκλησίας της Παναγίας Αγίας Νάπας για βοήθεια και από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να σταλεί στον προορισμό της.

Ανταπαντώντας ο Επίσκοπος Ιννοκέντιος εξέφρασε τις εγκάρδιες προσωπικές του ευχαριστίες αλλά και γενικότερα του Αφρικανικού λαού προς το Δήμο και την Εκκλησία της Αγίας Νάπας, ιδιαίτερα προς τον Δήμαρχο για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο είναι δυνατό για απάμβλυνση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.