Αγία Νάπα: Η σκυτάλη της Queen’s Baton Relay στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής «MUSAN» και το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα»


Η σκυτάλη της Queen’s Baton Relay πέρασε από το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής «MUSAN» και το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα». Τη σκυτάλη μετέφεραν με υποβρύχια κατάδυση στο «MUSAN» και με τρέξιμο στο Μουσείο «Θάλασσα»,  οι δύο πρωταθλητές μας στη κολύμβηση Μαρία Παπαδοπούλου και Ιάκωβος Χατζηκωνσταντής,

Σε δύο σημαντικά σημεία αναφοράς της Αγίας Νάπας όπως είναι το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής «MUSAN» και το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» πέρασε πρόσφατα η σκυτάλη της  «Queen’s BatonRelay», η οποία άρχισε στις 7 Οκτωβρίου το ταξίδι των 294 ημερών μέχρι την έναρξη των Κοινοπολιτειακών αγώνων «Birmingham 2022», σε 72 κράτη και περιοχές της Κοινοπολιτείας, με πρώτο σταθμό τη χώρα μας, μεταφέροντας το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ προς τους λαούς της Κοινοπολιτείας και παράλληλα η κάθε  χώρα το δικό της μήνυμα για συναδέλφωση,  ειρήνη, αλληλεγγύη στα πλαίσια του  αθλητικού πνεύματος.

Τη σκυτάλη μετέφεραν με υποβρύχια κατάδυση στο «MUSAN» και με τρέξιμο στο Μουσείο «Θάλασσα»,  οι δύο  πρωταθλητές μας στη κολύμβηση Μαρία Παπαδοπούλου και Ιάκωβος Χατζηκωνσταντής, τους οποίους συνόδευαν εκπρόσωποι της Κυπριακής Επιτροπης Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) και της Ύπατης Αρμοστείας της Μ. Βρετανίας στην Κύπρο και τους οποίους υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Αγίας Νάπας Χρίστου Ζαννέττου, ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Φώτος Κίκιλλος.

Ο κ. Κίκιλλος εξέφρασε προς τους οργανωτές την ευαρέσκεια και τις εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο του ιδίου προσωπικά όσο του Δημάρχου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός έχουν συμπεριληφθεί δύο πολύ σημαντικά σημεία αναφοράς της Αγίας Νάπας, τα οποία θα προβληθούν μέσω βιντεογράφησης και στις 72 χώρες της Κοινοπολιτείας με πολλαπλά οφέλη τόσο για την πόλη μας όσο και για τη χώρα μας γενικότερα.