Αγία Νάπα: Έτσι θα αντιμετωπίσει την οχληρία

Μέτρα για άμεση αντιμετώπιση της οχληρίας και της ηχορύπανσης, είναι αποφασισμένος να λάβει ο Δήμος Αγίας Νάπας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «ο Δήμος είναι αποφασισμένος να λάβει μέτρα για άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η οχληρία και η ηχορύπανση, που δημιουργούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από την αλόγιστη χρήση συγκεκριμένων τύπων οχημάτων, όπως τετράτροχα και μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες».
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «πρόσφατα έχει εκπονηθεί έρευνα σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα οχληρίας και ηχορύπανσης επηρεάζουν αρνητικά τους επισκέπτες, τους κάτοικους αλλά και τις επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας. Αρχικά ο Δήμος προτίθεται να ζητήσει την έκδοση διαταγμάτων απαγόρευσης κυκλοφορίας  των τετράτροχων οχημάτων και μεγάλου κυβισμού μοτοσικλετών, στα δημοτικά του όρια».
 
Πρόσθεσε πως «η απαγόρευση θα είναι  καθολική ή ανά περιοχή, ανά τύπο οχήματος ή ανά οδό/λεωφόρο και με συγκεκριμένο ωράριο όπως π.χ από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις έξι το πρωί».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Καρούσος ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος, πριν από την λήψη της τελικής του απόφασης, θα προχωρήσει σε διαβούλευση με όλους τους φορείς, δηλαδή κατοίκους και επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων οχημάτων, από τους οποίους θα ζητήσει να υποβάλουν γραπτώς τις απόψεις τους. Ολοι οι φορείς θα πρέπει να στείλουν τις απόψεις τους μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]  ή να τις παραδώσουν στα γραφεία του Δήμου Αγίας Νάπας μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου».
 
Ο Δήμαρχος είπε επίσης πως «όσοι στείλουν τις απόψεις τους θα πρέπει να αναφέρουν κατά πόσον είναι υπέρ ή εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου και να τεκμηριώσουν τη γνώμη τους. Σε περίπτωση που οι φορείς είναι υπέρ του μέτρου θα πρέπει να προτείνουν τον τύπο οχημάτων, τις περιοχές και τα ωράρια της απαγόρευσης».