Αγία Νάπα: Ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση για να υποδεχτεί τους τουρίστες


Μια μεγάλη εκδήλωση, που θα θεωρηθεί ως εκδήλωση υποδοχής των τουριστών στην Αγία Νάπα το 2021, αλλά και έναρξης της τουριστικής χρονιάς, προγραμματίζει ο Δήμος Αγίας Νάπας, στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Η μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης δήλωσε, μιλώντας στον δημοσιογράφο Πάμπο Βάσιλα της εφ. «Φιλελεύθερος» ο δήμαρχος Χρήστος Ζαννέττου, θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, καθώς η ιδέα βρίσκεται επί τάπητος και μελετάται. 

Αυτή δράση δεν θα είναι η μόνη, πρόσθεσε, καθώς μελετούνται και άλλες, ενώ ήδη έχει  αποφασισθεί μια. Πρόκειται για τη δράση του συγκροτήματος παραδοσιακών χορών «Αναλαμπές», που καθιερώθηκε ως έθιμο τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγίας Νάπας. Χορευτές του συγκροτήματος με παραδοσιακές στολές, χωρίς καμιά προειδοποίηση με τη συνοδεία βιολιού και λαούτου, στήνουν παραδοσιακούς χορούς και χορευτικά έθιμα του τόπου, σε σημεία όπου είναι εύκολο να παρακολουθούν πολλοί τουρίστες. Μόνη διαφορά φέτος, ότι οι τουρίστες αν και θα βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, δεν πρέπει να συνωστίζονται. 

Ο δήμος πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, μελετά την καθιέρωση και άλλων παραδοσιακών εκδηλώσεων, σε μια προσπάθεια ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου, να κάνει τις διακοπές των ξένων τουριστών που θα τον επισκεφθούν, ξεχωριστές και αξέχαστες. 

Όσο αφορά τις ίδιες τις παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας, ο κ. Ζαννέττου υπογράμμισε ότι, σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν στη βάση των πρωτοκόλλων που αφορούν την πανδημία και η σχετική διαδικασία προετοιμασίας εξελίσσεται ήδη, ώστε να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα στο εξωτερικό. Μάλιστα, ο δήμος μελετά ή και δέχεται εισηγήσεις για το πώς μπορεί να οργανωθεί διαδικασία καθημερινής διεξαγωγής τεστ για τον κορωνοϊό αποκλειστικά στα όρια του. 

«Είμαστε η περιοχή που πρώτη αναπτύχθηκε τουριστικά μετά το 1974. Φέτος, η Αγία Νάπα θεωρούμε ότι πρέπει και μπορεί να το κάνει, να αποτελέσει βασικό πυλώνα στην υποδοχή των τουριστών στην Κύπρο, οι οποίοι θα πρέπει να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα νησί που ο λαός του σέβεται και εκτιμά τον τουρισμό που δέχεται από το εξωτερικό και οι οποίοι αποφέρουν το κύριο εισόδημα στη χώρα», ανέφερε ο κ. Ζαννέττου.