Αγία Νάπα: Αρχίζει η κατασκευή του Πυροσβεστικού Σταθμού


Σε ανακοίνωσή του ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Έργων και Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, αναφέρει ότι ξεκινά η κατασκευή του Πυροσβεστικού Σταθμού Αγίας Νάπας, που ήταν απαίτηση των δημοτών  και απαραίτητο έργο για την ασφάλεια της περιοχής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ένα έργο το οποίο ήταν απαραίτητο  και σημαντικό για την ασφάλεια της περιοχής και το οποίο δημοσιεύσαμε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του τον Οκτώβριο του  2022.

 Υπογράφηκε η σύμβαση πριν 2 μήνες περίπου. Θα ήθελα η υπογραφή του να γινόταν στο   Agia Napa Municipality - Δήμος Αγίας Νάπας  στη παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  Υπουργείο Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως όπως αρμόζει για κάθε υπογραφή ενός πολύ σημαντικού έργου. Τα συγχαρητήρια μου στο Τμήμα Δημοσίων Εργων  για την πολύ καλή τους δουλειά"

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό εμβαδόν του Έργου ανέρχεται σε 2350m2 (ισόγειο εμβαδού 1800m2 και όροφος εμβαδού 550m2). Το Έργο περιλαμβάνει χώρους Διοίκησης, Εκπαίδευσης, Άθλησης, Αποδυτήρια, χώρους Διημέρευσης και Διανυκτέρευσης του προσωπικού, χώρους Αποθηκών και Αμαξοστάσιο, εμβαδού 600m2, οκτώ θέσεων, για τη στάθμευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πέραν των πιο πάνω, το Έργο περιλαμβάνει εξωτερικούς χώρους ασκήσεων, χώρο στάθμευσης για 25 οχήματα, εξωτερικό χώρο για πλύση των πυροσβεστικών οχημάτων, υπόγεια δεξαμενή καυσίμων για ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων και υπόγεια δεξαμενή νερού για τη δοκιμή των πυροσβεστικών αντλιών.

Η κατηγορία του Έργου είναι Οικοδομικό και κατατάσσεται στη Β΄ Τάξη. Θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και 12ετής Συντήρηση και η εκτιμώμενη αξία του είναι €7.378.000 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

NeAmmochostos