Αγ. Νάπα: Αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για υιοθέτηση του Bruno ο Δήμαρχος


Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα το καταφύγιο ζώων στην Αγία Νάπα και ενημερώθηκε από τους λειτουργούς του καταφυγίου αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται αναφορικά με την ευημερία των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.  Παράλληλα, ενημερώθηκε ότι ο Bruno, ο σκύλος για τον οποίο υπήρξε χθες αναφορά για υπέρμετρη βία κατά τη μεταφορά του στο καταφύγιο, χαίρει άκρας υγείας, έχει εμβολιαστεί και του έχει δοθεί η απαραίτητη φροντίδα. 

Σύμφωνα με την υπεύθυνη λειτουργό του καταφυγίου, αυτή την στιγμή στο καταφύγιο του Δήμου Αγίας Νάπας υπάρχουν 8 σκυλιά που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία και όλα τα ζώα τυγχάνουν της πρέπουσας μεταχείρισης.  Η λειτουργός απέρριψε αναφορές στα ΜΚΔ ότι στο Δημοτικό Καταφύγιο γίνονται ευθανασίες και τόνισε ότι οι λειτουργοί του καταφυγίου βρίσκονται σε εγρήγορση ολόκληρο το εικοτοτετράωρο για να βοηθήσουν σε κάθε κάλεσμα όταν ζώα χρειάζονται βοήθεια ή να μεταφερθούν στο καταφύγιο. 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, η εργασία που γίνεται στο καταφύγιο είναι εξαιρετική και κάλεσε εθελοντές να επιδείξουν ενδιαφέρον για υιοθεσία ζώων.  Ειδικά για τον Bruno, είπε ότι το καταφύγιο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες να τον παραδώσουν για υιοθεσία μέσα από τις συνήθειες διαδικασίες που ακολουθούνται, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια και προστασία όλων των ζώων. Περαιτέρω, ανέφερε ότι παρά την επέλευση της πανδημίας και των συνεπειών που είχε στα οικονομικά του Δήμου Αγίας Νάπας, οι δαπάνες και ο προϋπολογισμός για την ευημερία των ζώων δεν μειώθηκαν.  Ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο την ευημερία των ζώων όσο και το πρόγραμμα ευημερίας των ζώων μέσα από το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια έχει πετύχει με πλήρη επιτυχία την αντιμετώπιση πέραν των 1000 περιστατικών.