Εκλογές Αμμοχώστου: Επτά στους δέκα δεν πήγαν να ψηφίσουν


Αδιαφορία για τις αναπληρωματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για ανάδειξη νέου δημάρχου Αμμοχώστου επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών της πόλης, καθώς παρά το γεγονός ότι οι πέντε υποψήφιοι πραγματοποίησαν δυναμική προεκλογική εκστρατεία και ανέδειξαν την κρισιμότητα των εκλογών, επτά στους δέκα ψηφοφόρους δεν πήγαν σε ένα από τα 44 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου είχαν 31,589 δημότες Αμμοχώστου, με την προσέλευση να ανέρχεται ωστόσο μόλις στο 30,36% και να ψηφίζουν συνολικά 9.587 άτομα. Μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, οπόταν και η ψηφοφορία διακόπηκε για μια ώρα, η προσέλευση είχε ανέλθει στο 15,9% (5.023 άτομα). Σημειώνεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2016 η προσέλευση των ψηφοφόρων, για τον Δήμο Αμμοχώστου, ανήλθε στο 39,98%.

Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών αναμένεται να γίνει γνωστό γύρω στις οκτώ το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Υποψήφιοι κατά τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σίμος Ιωάννου, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, και οι επίσης ανεξάρτητοι υποψήφιοι Ανδρέας Λόρδος και Γεώργιος Σταυρή.