Αβέρωφ: Η Αμμόχωστος αφορά όλους τους Κυπρίους


Κύκλο επαφών με αιρετούς αξιωματούχους και οργανωμένα σύνολα με επίκεντρο τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και τις απειλές για παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου, εγκαινίασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, θα ενημερώσει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, με σκοπό τη στήριξη των θέσεων μας στο ζήτημα των Βαρωσίων, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να πάρει σαφέστατο ευρωπαϊκό μήνυμα.


«Είναι κοινή η προσπάθεια αποτροπής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο και αφορά όλους τους Κύπριους», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και θα συμπεριλαμβάνουν και ειδική συνεδρία με έγκριτους νομικούς όπου και θα συζητηθούν και οι νομικές πτυχές που αφορούν τα Βαρώσια. Ο κ. Νεοφύτου δεν απέκλεισε εξάλλου και το ενδεχόμενο μετάκλησης ειδικών από το εξωτερικό.

«Η Τουρκία απειλεί, αλλά η Κύπρος δεν είναι μόνη και δεν πρέπει να είναι μόνη. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.