Ξεριζωμός, προσφυγιά, πόνος: 47 χρόνια μετά «θεατές» 2ης εισβολής στην Αμμόχωστο


Ήχησαν για μια ακόμη χρονιά οι σειρήνες.

Οι σειρήνες που κτυπούν τον πόθο της επιστροφής, που ξυπνούν τις μνήμες του πόνου και του ξεριζωμού. Σήμερα, 47 χρόνια μετά ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζει τις εξαγγελίες για δεύτερη εισβολή στην Αμμόχωστο.

Οι όποιες ανακοινώσεις Ερντογάν θα γίνουν μετά τα πανηγύρια της ντροπής, αφού χθες μιλώντας ενώπιον ψευδοβουλής περιορίστηκε στις ανακοινώσεις νέων κτηρίων, σαν άλλος εθνικός εργολάβος των κατεχομένων.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε νέο «κτήριο βουλής» και «προεδρικού», καθώς επίσης και Εθνικό Κήπο, «εδραιώνοντας έτσι κράτος», όπως είπε και δίδοντας στον Τ/κ αυτό που τους αξίζει. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία τιμά τους πεσόντες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας, θα παραστεί, αρχικά, στις 8 π.μ. σε επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ακολούθως, στις 10 π.μ. στο ετήσιο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την Τουρκική Εισβολή, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει επίσης και ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας. Αύριο, Τετάρτη 21 Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στις 9 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στο Προεδρικό Μέγαρο.