Ζωντανοί νεκροί ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους

Μαύρες εικόνες παντού, έχουν δημιουργήσει οι μιανιασμένες φλόγες στην Αττική. Σπίτια, αυτοκίνητα και τεράστιες δασικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές έχουν καεί ολοσχερώς. Η πύρινη λαίλαπα καίει τα πάντα στο πέρασμά της αφήνοντας πίσω μόνο στάχτη.


Δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στις υλικές ζημιές. Ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί εξαιτίας της λύσσας της φωτιάς. Οικογένειες ξεκλιρύζονται, άνθρωποι χάνονται τόσο άδικα, ζωντανοί – νεκροί ψάχνουν στα συντρίμια και τη θάλασσα τους δικούς τους ανθρώπους. Και το μόνο που ελπίζουν είναι να μην βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα. Το μόνο που ελπίζουν είναι να είναι ζωντανοί.


Τραγική η φιγούρα της γυναίκας που ελπίζει η ξαδέρφη της να βρίσκεται λυπόθυμη στο νοσοκομείο.


«Δεν έχουμε βρει ακόμα την ξαδέρφη μου. Ελπίζω να βρίσκεται λιπόθυμη στο νοσοκομείο και γι’ αυτό δεν επικοινωνεί μαζί μας».

Μικρογραφία


Ολόκληρες οικογένειες αγνοούνται


Πενταμελής οικογένεια, μητέρα, πατέρας, γιαγιά και τα δύο αγοράκια τους ηλικίας οκτώ ετών, αγνοούνται, με τους οικογειακούς τους φίλους να ψάχνουν απεγνωσμένα να τους βρουν, ελπίζοντας να είναι ζωντανοί.


«Είναι δύο παιδάκια οκτώ ετών. Είχαν έρθει για διακοπές. Δεν μπορούμε να τους βρούμε. Η κοπέλα είναι αστυνομικός. Ο Παναγιώτης Κοκινίδης, η Άννυ Σπανού, η γιαγιά Παναγιώτα Κοκινίδη και τα δύο αγοράκια οκτώ ετών».


Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του πατέρα της οικογένειας πριν χαθούν τα ίχνη τους ο οποίος έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:


«Με αυτή τη φωτιά θα χαθούνε ζωές».

Μικρογραφία


Ακόμα μία οικογένεια αγνοείται. Η μητέρα Κάτια Αβρααμίδου, ο πατέρας Μάρκος Κουσουλάκης, ο γιος τους Πάρης και η γιαγιά Λίτσα αγνοούνται. Οι συγγενείς τους ψάχνουν να τους βρουν.


Ο Ερρίκος Τσινίδης φίλος της οικογένειας αναφέρει:


«Εκείνη τη στιγμή ο Μάρκος μου είπε Ερρίκο κάηκε το Μάτι, φεύγουμε προς Λούτσα και είμαστε καλά.Μου φάνηκε ανήσυχος στο τηλέφωνο και στην δεύτερη προσπάθεια που έκανα το τηλέφωνο ήταν ήδη κλειστό».


 ÎœÎ¹ÎºÏÎ¿Î³ÏÎ±Ï†Î¯Î±



Άντρας των Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται στη λίστα με τους αγνοούμενους. Ο Σπύρος Κάκαρης ετοιμαζόταν να ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες. Φίλος του που μίλησε μαζί του πριν χαθούν τα ίχνη του αναφέρει ότι ετοιμαζόταν να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Φαίνεται να του είπε:


«Δένω τις αρβύλες μου, έλα να με πάρεις».


Η αδερφή του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, Κατερίνα τον ψάχνει απεγνωσμένα τον αδερφό της.


«Έχω χάσει τον αδερφό μου, αγνοείται η τύχη του από χθες το απόγευμα. Πήρε τηλέφωνο γύρω στις 18:30 τον πατέρα μου και του είπε: ‘Έχουμε μπλέξει με τη φωτιά’. Αλλά κόπηκε η γραμμή».


Μικρογραφία


Αγνοούνται και πατέρας με γιο αλλά και δίδυμα κοριτσάκια


Ο Γρηγόρης Φύτρας άρπαξε τον γιο του για να γλυτώσουν από τις φλόγες. Επικοινώνησαν τελευταία φορά πριν παραδοθεί  στη φωτιά το Μάτι. Από εκείνη τη στιγμή δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής.


Τραγικές φιγούρες και τα δίδυμα κοριτσάκια 9 ετών μαζί με τον παππού και την γιαγιά τους εγκατέλειψαν το σπίτι τους την ώρα της φωτιάς για να γλυτώσουν. Από εκείνη την στιγμή δεν έχουν ακόμα βρεθεί.


Μικρογραφία

Μικρογραφία

Ψάχνουν στη θάλασσα για τους δικούς τους


Άνθρωποι μπαίνουν στη θάλασσα, βουτούν στα ανοικτά και αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκα που ψάχνει άλλη γυναίκα αναφέρει στον Alpha:


«Πρέπει να βρούμε τη γυναίκα, είναι στη θάλασσα, έχει χαθεί. Η φωτιά μας κυνηγούσε και εγώ έχω καεί. Πρέπει να βρεθεί η γυναίκα άμεσα».


14χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο όταν προσπάθησε να πηδήξει στη θάλασσα για να γλυτώσει και εντοπίστηκε νεκρή.

Μικρογραφία


Πηγή: alphanews.live