Ζητούν εξαίρεση από τους περιορισμούς μετακίνησης οι κυνηγοί και οι ψαράδες


Άδικο, για κυνηγούς και ψαράδες, θεωρεί το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών το διάταγμα απαγόρευσης της μετακίνησης σε Λεμεσό και Πάφο, από τις 23:00 μέχρι τις 05:00 και ζητά την εξαίρεσή τους από το συγκεκριμένο μέτρο.


Σε επιστολή του, με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς, το Κίνημα αναφέρει πως τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες θα πρέπει να βρίσκονται πολύ πιο πριν από τις 05:00 στο δρόμο για να πάνε, είτε για κυνήγι είτε για ψάρεμα.

«Δεν είναι δυνατό κάποιος να θέλει να πάει από την Πάφο για κυνήγι στη Λευκωσία ή από την Λεμεσό στην Πάφο και να μπορέσει να το πράξει εντός των ωρών που επιτρέπεται η διακίνηση», σημειώνει το Κίνημα, υποδεικνύοντας πως οι δραστηριότητες τόσο του κυνηγίου όσο και του ψαρέματος διεξάγονται, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε μικρό ομαδικό επίπεδο, ανάμεσα σε συγγενικά ή και φιλικά πρόσωπα «που έτσι και αλλιώς έρχονται σε καθημερινή επαφή».

Επιπρόσθετα, προστίθεται, «οι κυνηγοί και οι ψαράδες αποφεύγουν ο ένας τον άλλον, κυρίως για σκοπούς ασφάλειας και δεν τίθεται θέμα μετάδοσης του ιού στην ύπαιθρο» και ότι «χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν πληρώσει τις κυνηγετικές και αλιευτικές τους άδειες και δεν μπορούμε να τους στερούμε τα νόμιμά τους δικαιώματα χωρίς λόγο και αιτία».

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών καλεί το κράτος να εξαιρέσει τους κυνηγούς και τους ψαράδες από τους περιορισμούς στην μετακίνηση και υποστηρίζει πως «οποιαδήποτε άλλη παράλογη απόφαση, εξυπηρετεί τα συμφέροντα ατόμων που υποσκάπτουν την νόμιμη κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα».

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό και προειδοποιεί πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις «για διεκδίκηση των λογικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας».