«Ζητούμε σπίτι για να ζήσουν μέσα τα μωρά μου»



Ένταση προκλήθηκε χθες στη Λάρνακα όταν Τουρκοκύπριος απείλησε να αυτοπυρποληθείστην ταράτσα σπιτιού που διέμενε παράνομα. Είχε προηγηθεί έκδοση διατάγματος έξωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» στον ACTIVE, ο Μπαρίς Ζια εξήγησε ότι η μη έγκριση για εξεύρεση άλλης κατοικίας τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

 

«Κανένας δεν με βοήθησε», δήλωσε και αυτό τον οδήγησε να κατοικήσει παράνομα με τα τέσσερα παιδιά του σε αυτό το σπίτι. Σημείωσε ότι το σπίτι ήταν ανοικτό και μπήκε εκεί προσωρινά με την οικογένειά του.

 

Όπως είπε, για τρεις μήνες προσπαθούσαν να τους βγάλουν έξω και ύστερα βρέθηκε σπίτι με μια κρεβατοκάμαρα, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να φιλοξενήσει μια εξαμελή οικογένεια.

 

Εξήγησε ότι είναι έτοιμοι να μεταφερθούν σε άλλο σπίτι, φτάνει να είναι ικανό για να ζήσουν τα τέσσερα παιδιά του με αξιοπρέπεια.

 

«Ζητούμε σπίτι για να ζήσουν μέσα τα μωρά μου», παραδέχθηκε, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε στη γειτονιά και στα παιδιά του. «Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι», ανέφερε ζητώντας βοήθεια.