Ζέτα: 12 χρόνια η υπόθεση 15χρονου-"Να φτάσει μαχαίρι στο κόκκαλο..."


Το μήνυμα όπως το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο έστειλε με το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, αμέσως μετά και την επίσημη επικύρωση από το Υπουργικό της ανεξάρτητης έρευνας από την Επίτροπο Διοικήσεως για τον θάνατο του 15χρονου αγοριού.

Η υπόθεση του 15χρονου όπως είπε η Ζέτα Αιμιλιανίδου άρχισε το 2007. Τόσα χρόνια δηλαδή παρακολουθείτο μια υπόθεση και δυστυχώς τόνισε φθάσαμε σε αυτό το γεγονός. «Αυτό μας θλίβει και μας προβληματίζει. Πρέπει όλους μας να προβληματίσει και το τι πρέπει να γίνει περαιτέρω», είπε η κ.Αιμιλιανίδου.

Η ανεξάρτητη έρευνα όπως είπε την οποία θα διεξάγει η Επίτροπος Διοικήσεως εντός 2 μηνών θα καταδείξει τυχόν ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονταν μαζί με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Αναλόγως αν προκύπτουν πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα η Επίτροπος θα αποταθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ή στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σχετικά με την πληροφορία που είδε σήμερα το φως της επικαιρότητας από ημερήσιο Τύπο που έχει να κάνει με «άρνηση» των ΥΚΕ να δώσουν στην Αστυνομία τον φάκελο της υπόθεσης, η Υπουργός το απέρριψε και είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν έγινε κάτι παρόμοιο. Απλά ζητήθηκε η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα αν θα μπορούσε δηλαδή να δοθεί ο φάκελος, την ώρα που θα άρχιζε η ανεξάρτητη έρευνα από την Επίτροπο Διοικήσεως.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα για όλα τα περιστατικά και τα γεγονότα που συνθέτουν αυτήν την περίπτωση.
«Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις που οι ΥΚΕ κατόρθωσαν να προφυλάξουν παιδιά και οικογένειες. Όπως συγκλονίστηκε ολόκληρη η κοινωνία, έτσι έχω συγκλονιστεί κι εγώ», ανέφερε η κ.Αιμιλιανίδου.