Ζανέττος Λουκά: Ο άνθρωπος που διένυσε 790 χιλ. με το ποδήλατο!

Κι όμως! Ο Ζανέττος Λουκά από το Παραλίμνι, διένυσε 790 (!) χιλιόμετρα, περίπου, με το ποδήλατο στην Ισπανία!

Αποστολή...εξετελέσθη. Ο Ζανέττος Λουκά, ολοκλήρωσε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, που για κάποιους μπορεί και να φαίνεται αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Τι έκανε; Ταξίδεψε στην Ισπανία,  καβάλησε το ποδήλατό του και διένυσε 790 χιλιόμετρα! Ξεκινώντας σπό τα Πηρηναία Όρη, διέσχισε πολλές πόλεις, για να φτάσει μετά από έξι ολόκληρες ημέρες (συνήθως η συγκεκριμένη διαδρομή κρατάει γύρω στις 30-35 με τα πόδια) στον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο Κομποστέλα στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας, όπου βρίσκονται θαμμένα τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Ιακώβου.

Ο τίτλος του ταξιδιού ήταν «Camino De Santiago» ή διαφορετικά το «Το μονοπάτι του Αποστολου Ιάκωβου». Πρόκειται για ένα αρκετά ασυνήθιστο ταξίδι το οποίο δεκάδες «pelegrinos» από όλο τον κόσμο επιλέγουν να πραγματοποιήσουν. Η πρόκληση ήταν μεγάλη για τον Ζαννέτο, καθώς επέλεξε να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι στο 1/6 του χρόνου που χρειάζεται ένας άνθρωπος να το ολοκληρώσει (!), κάτι που ανέβασε και τον βαθμό δυσκολίας κατακόρυφα!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Ζανέττος, όπως μας ενημέρωνε καθημερινά από τα social media, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και δύσβατα μονοπάτια, ενώ κάποιες στιγμές οι καιρικές συνθήκες του έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του. Κατάφερε όμως με το βλέμμα...καρφωμένο στον τελικό του προορισμό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όριά του - σωματικά και πνευματικά - φτάνοντας στον τερματισμό, στην εκκλησία, δηλαδή, του Σαντιάγο, εκεί οπου βρέθηκαν τα λείψανα του μαθητή του Ιησού, Ιακώβου, αδερφού του επίσης μαθητή Ιωάννη, γιου του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης. Τα λείψανα βρέθηκαν πάνω σε χιλιάδες λευκές αχιβάδες γι’ αυτό και η αχιβάδα είναι το σύμβολο του «Καμίνο».

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το συναρπαστικό του ταξίδι: