Υπουργός Υγείας: "Δεν πρέπει να λαμβάνεται η Θεία Κοινωνία" (ΒΙΝΤΕΟ)


Μεγάλος είναι ο αριθμός των δειγμάτων που πρέπει να εξετασθούν μετά την επιβεβαίωση ότι ο 64χρονος γιατρός αποτελεί κρούσμα κορωνοϊού, καθώς πέραν των 152 δειγμάτων που λήφθηκαν με αρνητικό αποτέλεσμα, η λίστα των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν τελειώνει εδώ, εξήγησε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Alpha ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τόνισε ότι είναι πάρα πολλά τα δείγματα που πρέπει να εξετασθούν και οι επαφές του γιατρού. Για να επιτευχθεί αυτό, ο γιατρός δίνει προσωπική συνέντευξη. Τα 152 δείγματα αφορούσαν άτομα τα οποία είχαν πιο στενή επαφή με τον γιατρό, δηλαδή ιατροί, νοσηλευτές και οικογενειακά πρόσωπα. Αυτά τα άτομα, παρότι φάνηκε ότι είναι αρνητικά, θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες.

Αναφερόμενος στον "κανιβαλλισμό" που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον γιατρό, επεσήμανε ότι τώρα προτεραιότητα είναι "να μειώσουμε τον κίνδυνο διασποράς" και όχι να δούμε τι έγινε σωστά ή λάθος από τον γιατρό.

"Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, να γίνει ιχνηλάτηση και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο διασποράς, αυτή είναι όλη μας η προσπάθεια και όχι τι έγινε και τι δεν έγινε. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με όλον τον κανιβαλλισμό που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εν λόγω γιατρό."

Ερωτηθείς για το λόγο που κλείνουν σχολεία μόνο στην επαρχία Λευκωσίας, διευκρίνισε ότι είναι λόγω του γεγονότος ότι στη Λευκωσία δραστηριοποιείτο ο γιατρός και στόχος είναι να διασφαλισθεί ότι δεν θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Όσον αφορά τον αριθμό "75", έναν αριθμό που έχει οριστεί ως μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενης συνάθροισης ανθρώπων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Υπουργός εξήγησε ότι λήφθηκε υπόψη το μέγεθος της χώρας και τα επιδημιολογικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κληθείς να απαντήσει για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, είπε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται.

"Η προσωπική μου άποψη είναι δεν θα πρέπει να λαμβάνεται η Θεία Κοινωνία"

"Νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία, έτσι όπως πάμε", είπε, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό η Κύπρος προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο και σχολιάζοντας ότι ήδη είναι σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Κάλεσε εκ νέου πολίτες που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να επικοινωνήσουν με το 1420.




ΠΗΓΗ:alphanews.live