Υπόθεση Τουρκοκύπριας Αγία Νάπα: Θα δικαστούν αλλά όχι για αδικήματα περί ρατσισμού οι δύο νεαροί


Στη Νομική Υπηρεσία αναμένεται να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης του ξυλοδαρμού της 25χρονης Τουρκοκύπριας τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Αγία Νάπα και άμεσα θα καταχωρισθεί στο επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου με κατηγορούμενους δύο Ελληνοκύπριου, ηλικίας 22 και 30 χρονών.

Όπως ανέφερε σε σημερινές του (8/6) δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, η κράτηση των δύο νεαρών λήγει απόψε τα μεσάνυχτα και μέχρι την καταχώρηση της υπόθεσης μπορούν να κρατούνται από την Αστυνομία.

Αμφότεροι έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται και από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και από άλλες μαρτυρίες.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Πολίτης" , στο κατηγορητήριο της υπόθεσης των δύο νεαρών δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν αδικήματα περί ρατσισμού.

Την ίδια ώρα ο Τουρκοκύπριος ο οποίος βρισκόταν μαζί με την 25χρονη παραπονούμενη εκείνο το βράδυ, παραδέχθηκε την κατοχή και μεταφορά ξύλινου ροπάλου, το οποίο και παρέδωσε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κι αυτή η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί στο δικαστήριο.

Η νεαρή Τουρκοκύπρια έχει δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους ανακριτές η οποία και διερευνάται.

Να πούμε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες για ταυτοποίηση και του τρίτου προσώπου που, απ’ ότι φαίνεται από τα οπτικά πλάνα, φαίνεται να βρισκόταν μαζί με τα δύο άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση το Σάββατο το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει κατορθωτο ακόμη.

neAmmochostos