Υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγ. Νάπα: Η ζωή της Βρετανίδας μετά την καταδίκη - Όλα είναι πολύ πιο αγχωτικά τώρα


Λίγο πριν την επιστροφή στα κυπριακά δικαστήρια, η Βρετανίδα, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από ομάδα νεαρών Ισραηλινών, σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει πώς έζησε το διάστημα μετά την καταδίκης της για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.

Μιλώντας στη MailOnline ανέφερε ότι η καταδίκη συνεχίζει να δηλητηριάζει την καθημερινότητά της, ζώντας μέσα στον φόβο ότι θα την αναγνωρίσουν.

Μάλιστα, αποκάλυψε στο ίδιο μέσο ότι όταν πήγε στο πανεπιστήμιο, ένα αγόρι στην τάξη της ανακάλυψε ποια ήταν και άρχισε να μοιράζεται πληροφορίες με άλλους συμφοιτητές της.  

«Ένα από τα κορίτσια με πήρε και μου εξήγησε. Έτσι το έμαθα, ήταν πολύ δύσκολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «απογοητεύτηκα και ήθελα να πάω σπίτι. Είναι δύσκολο να το περιγράψω αλλά έχω αυτό το αίσθημα ότι δεν θα μπορέσω να ξεφύγω ποτέ από αυτό».

Οι συμφοιτητές της όμως γρήγορα άλλαξαν γνώμη γι αυτήν και έκαναν δωρεά στη σελίδα GoFundMe, στην οποία γίνονται εισφορές για να πληρώσει τα δικαστικά της έξοδα.

Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις του μετατραυματικού της στρες συνεχίζουν ακόμα και όταν βγαίνει με τους φίλους της και κάποιος μιλάει για την Κύπρο ή το εξωτερικό.

Με την επιστροφή της στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο, είπε ότι προσπαθούσε να διαχειριστεί την κατάστασή της, ενώ ήταν πολύ δύσκολο γι αυτήν να βρει δουλειά. Υποψιάζεται ότι οι εργοδότες έψαχναν στο διαδίκτυο το όνομά της, γι αυτό δεν την προσλάμβαναν.

«Μπορεί να αγχωθώ ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως τι θα φάω ή όταν δεν βρίσκω κάτι ή όταν τελειώνει ο χυμός», ανέφερε στη MailOnline.  «Ξέρω ότι προφανώς δεν είναι αυτά που με αγχώνουν, είναι τα άλλα μεγαλύτερα πράγματα, όπως τώρα που έρχεται η προσφυγή στα δικαστήρια. Όλα είναι πολύ πιο αγχωτικά τώρα».

Επανέλαβε ότι κατέθεσε έφεση κατά της καταδίκης σε μια προσπάθεια να καθαρίσει το όνομά της, με τη νομική της ομάδα να ισχυρίζεται ότι η καταδίκη ήταν επισφαλής και ότι η Βρετανίδα έπεσε θύμα εκφοβισμού για να ανακαλέσει την καταγγελία της για βιασμό.

Η έφεσή της θα εξεταστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εάν η καταδίκη δεν ανατραπεί, η νομική της ομάδα σκοπεύει να οδηγήσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.