Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Υποψίες για διοργάνωση και στην Κύπρο πάρτι επωνύμων – Ακτιβιστής εμπλέκει Κύπριο


Η Αστυνομία Κύπρου ήδη εξετάζει τις καταγγελίες που έγιναν από τον Ελλαδίτη πολιτικό ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Ως γνωστόν, ο τελευταίος σε τοποθετήσεις του για το περιστατικό με τη νεαρή, έκανε λόγο ανάμεσα σε άλλα για κύκλωμα μαστροπείας που έχει ως βάση του την Ελλάδα, ενώ το συνέδεσε και με την Κύπρο, εξηγώντας πως πολλά θύματα βιασμού σχετίζονται με συγκεκριμένο πρόσωπο από το νησί μας.

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το όλο ζήτημα (βλ. καταγγελίες βουλευτή Χρ. Χριστοφίδη στον γενικό εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη), οι διωκτικές αρχές στο νησί μας άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση, αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ήδη από τη χθες δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει επικοινωνία με τις ελλαδικές αρχές. Στην ουσία επρόκειτο να γίνει μια πρώτη επαφή μεταξύ των γραφείων της Interpol σε Λευκωσία και Αθήνα.

Αν προκύψει συγκεκριμένη πληροφόρηση, τότε θεωρείται σίγουρο πως στελέχη της δύναμης στην Κύπρο θα επιχειρήσουν να λάβουν κατάθεση από τον Ελλαδίτη πολιτικό ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει σχετικές πληροφορίες. Γι΄ αυτό τον σκοπό, είτε θα κληθεί να έρθει ο ίδιος στο νησί μας, είτε ανακριτές της Αστυνομίας Κύπρου θα μεταβούν στην Ελλάδα και θα επιχειρήσουν να λάβουν μαρτυρία από τον ίδιο στην πρεσβεία στην Αθήνα.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθετικά, καθώς για την ώρα οι καταγγελίες δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί. Ίσως γι’ αυτό και χθες αρμόδιοι αξιωματούχοι όταν ρωτήθηκαν σχετικά απέφυγαν να υπεισέλθουν σε διαδικασία σχολιασμού των όσων ανέφερε ο κ. Γκιώνης, παρά μόνο αρκέστηκαν σε καταδίκη περιστατικών βιασμού.

Να σημειωθεί ότι ο Ελλαδίτης πολιτικός ακτιβιστής, μιλώντας για το πρόσωπο στην Κύπρο που φέρεται να σχετίζεται με το κύκλωμα, είπε πως «όλες οι ιστορίες των θυμάτων έχουν αυτό το όνομα μέσα». Και πρόσθεσε ότι κατέχει «έγκυρες πληροφορίες πως συνδέεται με τη νύχτα, τον τζόγο, παράνομα στημένα παιχνίδια και διακίνηση γυναικών».