Υπό κράτηση οι δύο που διακινητές των μεταναστών που έφτασαν στο Κάβο Γκρέκο


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνεδρίασε σήμερα Σάββατο στη Λάρνακα, εξέδωσε διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 37 και 36 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμιση κέρδους και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας.  

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «γύρω στις 10 το πρωί της Παρασκευής 20 Μάϊου, εντοπίστηκε σκάφος το οποίο βρισκόταν 17 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου».

Ακατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας «απέπλευσε για εντοπισμό του σκάφους το οποίο εντοπίστηκε τελικά 11 περίπου ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 19 άντρες, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα πρόσωπα, οι οποίοι παραλήφθηκαν από τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας για τα περαιτέρω».

Στο πλαίσιο των εξετάσεων που διεξήγαγε η Αστυνομία «προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο από τα πρόσωπα που επέβαιναν στο σκάφος τα οποία φέρονται να είναι οι διακινητές. Πρόκειται για 37χρονο και 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι μέρες».


Τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν στο Χώρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών Πουρνάρα.