Υπ.Μεταφορών: Πτήσεις με χώρες που τηρούν τα μέτρα και είναι ασφαλείς (vid)


Έρχεται νέα καινοτόμα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος


Την επαναλειτουργία των αεροδρομίων κλήθηκε να σχολιάσει στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει συσταθεί αρμόδια διυπουργική επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει το σχέδιο δράσης για την επαναλειτουργία των αεροδρομίων, ενώ θα πάρει την απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις. Πρόσθεσε ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία θα κριθούν ποιες χώρες είναι κατάλληλες για να υπάρξουν πτήσεις από και προς την Κύπρο. «Αν μια χώρα τηρεί τα μέτρα και είναι ασφαλής θα ξεκινούν πτήσεις», κατέληξε.


Τόνισε ότι η Κύπρος είναι σε επικοινωνία με την Ελλάδα και το Ισραήλ  για να υπάρξουν πτήσεις με αυτές τις χώρες.


Επισήμανε ότι δεν έχουν εκδοθεί συστάσεις από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για το πώς θα γίνονται τα ταξίδια. Πρόσθεσε ότι «είναι πιθανόν τα εισιτήρια να είναι 33% πιο ακριβά, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα χρησιμοποιούμε τα 2/3 του αεροπλάνου ή όλες τις διαθέσιμες θέσεις. Ελπίζουμε να γίνει συντονισμένα από όλες τις χώρες κάτω από τις οδηγίες της ευρωπαϊκής επιτροπής», πρόσθεσε.


Τόνισε την ανάγκη το αεροδρόμιο να ξεκινήσει την λειτουργία του με σωστό πλάνο καθώς ως νησί το χρειαζόμαστε.


Ο Υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι παράμετροι θα ισχύσουν και για τα λιμάνια. « Δεν θα είναι όπως ταξιδεύαμε πριν, ενώ πρέπει να βρούμε έναν παραγωγικό τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η δημοσιά υγειά», κατέληξε.

Ακολουθεί βίντεο: