Υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών να σώσουν το αγοράκι


Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" με τους γονείς του άτυχου 16μηνου βρέφους να μην πιστεύουν ότι το μικρό αγγελούδι τους έφυγε από τη ζωή. Η είδηση θανάτου του βρέφους προκάλεσε συγκλονισμό και θλίψη ανά το παγκύπριο, αφού το αγοράκι φαίνεται να πνίγηκε από ένα κομμάτι ψωμί.

Φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του η οποία θα διενεργηθεί σήμερα από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την ανείπωτη τραγωδία. Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε το μοιραίο.

Η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι όταν η 35χρονη νηπιαγωγός η οποία είχε υπό τη φροντίδα της το βρέφος, του έδωσε ένα κομματάκι ψωμί. Το βρέφος φέρεται να έβαλε στο στόμα του μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η 35χρονη, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ανακρινόμενη, αντιλήφθηκε ότι το παιδί πνιγόταν και άμεσα προσπάθησε να αφαιρέσει το φαγητό από το στόμα του. Όπως είπε, αφαίρεσε ένα μεγάλο κομμάτι ωστόσο το αγοράκι συνέχιζε να μην αναπνέει. Η νηπιαγωγός ακολούθως γύρισε το παιδί και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του μαλάξεις. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ειδοποίησε συγγενικά της πρόσωπα τα οποία διαμένουν στον ίδιο χώρο, και επί δέκα λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το βρέφος. Παράλληλα ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Το άτυχο βρέφος εντός δέκα λεπτών είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί επιχειρούσαν για σαράντα λεπτά να επαναφέρουν το αγοράκι, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού έσπευσαν στο νοσοκομείο, με τους χαροκωμένους γονείς να μην μπορούν να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε. Με τη βοήθεια ψυχολόγων και ειδικών έγινε κατορθωτό να πάρουν από τα χέρια της χαροκαμένης μάνας το μικρό αγγελούδι.

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες μαζί με λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στον ειδικά διαμορφωνόμενο υπόγειο χώρο της 35χρονης νηπιαγωγού. Όπως μας αναφέρθηκε, η 35χρονη φέρεται να μην κατείχε τις απαιτούμενες άδειες. Κατά τον επίμαχο χρόνο είχε υπό την επίβλεψη της άλλα τρία παιδιά, ενώ φρόντιζε και τα δικά της.

.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάντζιηπα / Φιλελεύθερος