ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Η ΕΟΚΑ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για εμάς»


Ανακοίνωση σχετικά με την ΕΟΚΑ και τους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επέτειο της 1ης Απριλίου εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Η ΕΟΚΑ, της οποία η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου» (όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία) γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία και τον τουρκοκυπριακό λαό». 

Όπως ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ, «ο πόνος που προκλήθηκε από τις απάνθρωπες σφαγές που πραγματοποίησε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση από το 1963-1974, με σκοπό τον αφανισμό των Τουρκοκυπρίων από το νησί, παραμένει νωπός στις μνήμες».

Σημειώνει παράλληλα πως το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εορτάζει την επέτειο της 1ης Απριλίου, «είναι μια άλλη απόδειξη ότι η νοοτροπία που θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί μέχρι σήμερα». 

«Η Τουρκία, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να υποστηρίζει πάντα την «τδβκ» (όπως αναφέρει το ψευδοκράτος») και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας, για την ασφάλεια και την ευημερία τους», καταλήγει η ανακοίνωση.