Υφυπ. Τουρισμού: Τον Ιούλιο οι πρώτοι τουρίστες


"Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε τις αφίξεις και τα έσοδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουνίου", ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Ωστόσο, όπως είπε, ανάλογα και με την πολιτική του κράτους για σταδιακή άρση των μέτρων, αναμένουμε και ευελπιστούμε ότι τον Ιούλιο θα μπορέσουμε δειλά-δειλά να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες. 

Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι δεν χάθηκε εντελώς η χρονιά, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να βιαστούμε να πούμε ότι χάθηκαν τα πάντα. 

Μέχρι τα μέσα Μαΐου, είπε, θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα όχι μόνο εάν θα μπορέσουμε να έχουμε τουρισμό φέτος, αλλά και συγκεκριμένα από ποιες αγορές. 

Ο Υφυπουργός τόνισε πως βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με διοργανωτές ταξιδιών από το εξωτερικό αλλά και αεροπορικές εταιρείες. 

Αυτό που μας λένε, ανέφερε, είναι πως ο τρόπος που η Κύπρος διαχειρίστηκε τόσο σωστά την κατάσταση με τον ιό, τη βάζει στη μικρή λίστα των χωρών που θα μπορέσουν φέτος, έστω και αργά, να προσελκύσουν τουρισμό. 

«Γλυκοκοιτάζουν» την Κύπρο, ανέφερε χαρακτηριστικά, και παρακολουθούν στενά τη δική μας κατάσταση.