Υφ. Τουρισμού: Ψάχνει ξενοδοχεία καραντίνας για το καλοκαίρι


Διαγωνισμό για την εξασφάλιση υπηρεσιών προσωρινής φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ατόμων που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα λόγω Covid-19, έχει προκηρύξει το Υφυπουργείο Τουρισμού, με μέγιστο διαθέσιμο ποσό τα €3 εκατ. χωρίς το ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων (eProcurement), πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης υπηρεσιών, και πιο συγκεκριμένα, για την προσωρινή φιλοξενία ατόμων που θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Το μέγιστο ποσό που είναι δυνατό να καταβληθεί στους Αναδόχους συμβάσεων, σύμφωνα με τον διαγωνισμό ανέρχεται στα €3.000.000 μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το ποσό αφορά το σύνολο των συμβάσεων που θα συναφθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας περιλαμβανομένων των συμβάσεων που ενδεχομένως να συναφθούν με τους Επιλαχόντες Ανάδοχους καθώς και των ενδεχόμενων παρατάσεων μέχρι 31.12.2021.

Με το πιο πάνω ποσό μπορούν να φιλοξενηθούν 4.195 περίπου άτομα και τίθεται ως το μέγιστο ποσό που είναι δυνατό να καταβληθεί. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός ατόμων που θα φιλοξενηθούν τελικά δεν είναι εκ των προτέρων γνωστός και η Αναθέτουσα Αρχή δεν δεσμεύεται για τη φιλοξενία οποιοδήποτε αριθμού ατόμων.

Η αξιολόγηση

Το Αρμόδιο Όργανο αξιολογεί την Τεχνική Προσφορά των προσφορών που κρίθηκαν αποδεκτές κατά τον έλεγχο των προϋποθέσεων συμμέτοχής, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Αντικειμένου της Σύμβασης. Όσες προσφορές δεν έχουν αποδεκτές Τεχνικές Προσφορές χαρακτηρίζονται απορριπτέες, καταγράφοντας τους ακριβείς λόγους απόρριψης για κάθε μία από αυτές.

Στις απαιτήσεις του διαγωνισμού σε σχέση με τα τεχνικά της προσφοράς αναφέρεται ότι οι οικονομικοί φορείς πρέπει να υποβάλουν προσφορά για ξενοδοχεία, που βρίσκονται στην Κύπρο σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και τα οποία έχουν τουλάχιστον 100 δωμάτια συγκεντρωμένα στο ίδιο κτίριο.

Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση του ξενοδοχείου με βάση τα πιο κάτω κριτήρια. Σε περίπτωση που η  προσφορά αφορά πέραν του ενός ξενοδοχείου, η αξιολόγηση θα γίνει ξεχωριστά. Για την βαθμολόγηση των κριτηρίων  θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος του αρμοδίου οργάνου στα ξενοδοχεία.


Α/Α

Κριτήρια Αξιολόγησης

Ανώτερος βαθμός


Ομάδα Α


1

Βαθμός που η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι     απομονωμένη  για σκοπούς ασφάλειας, Βαθμός που  δεν επηρεάζεται η λειτουργία άλλων γειτονικών τουριστικών επιχειρήσεων

25

2

Ποιότητα επίπλωσης και βαθμός συντήρησης δωματίων του ξενοδοχείου

25

3

Γενική  εμφάνιση (συντήρηση, καλαισθησία) εξωτερικής όψης κτιρίου και εξωτερικών χώρων ξενοδοχείου και θέα δωματίων

25

4

Γενική  εμφάνιση (συντήρηση, καλαισθησία) του προθάλαμου προσέλευσης (lobby), κοινόχρηστης αίθουσας παραμονής (σαλόνι) και των διαδρόμων δωματίων

25


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ Α

           100


Ομάδα Β


1

Εγγύτητα περιοχής του ξενοδοχείου με το αεροδρόμιο Λάρνακας: βαθμός που η περιοχή του ξενοδοχείου είναι πλησίον του αεροδρομίου Λάρνακας


  30

2

Αριθμός δωματίων ξενοδοχείου πέραν των 100 που προ απαιτούνται. Το ξενοδοχείο με τον μεγαλύτερο επιπλέον αριθμό δωματίων, λαμβάνει 70 βαθμούς και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία μικρότερο βαθμό που υπολογίζεται αναλογικά. Θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου και όχι μόνο τα δωμάτια που είναι συγκεντρωμένα στο ίδιο κτίριο.

70

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ Β

100


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν σχόλια και ερωτήσεις μέχρις τις 10/5/2021 και ώρα 11.00 πμ, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 19/5/2021 και ώρα 13.00. Πιο αναλυτικές λεπτομέρειες και έγγραφα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του eProcurement.