Υφ. Τουρισμού: Μπορεί και Ιούνιο οι πρώτες πτήσεις (video)


Την πεποίθηση ότι οι μηχανές του κυπριακού τουρισμού θα μπορούν να πάρουν μπρος εντός Ιουλίου στην Γ’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, με αρκετές όμως ιδιαιτερότητες, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Στόχος η Κύπρος να στείλει το μήνυμα σε όσους τουρίστες φτάσουν στο νησί μας φέτος ότι είμαστε μια φιλόξενη και ασφαλής χώρα.

Οι διαβουλεύσεις του Υφυπουργείου τουρισμού με όλους τους φορείς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Από τη μια αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης και από την άλλη το εμπορικό κομμάτι και την προσέλκυση των τουριστών.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να ακούμε τις απόψεις των ενδιαφερομένων σε ότι αφορά τη λειτουργία ξενοδοχείων, εστιατορίων, παραλιών. Θα είναι μια διαφορετική λειτουργία σε σχέση με άλλες χρονιές. Η βάση της θα είναι ο αριθμός ατόμων που θα επιτρέψει το Υπουργείο Υγείας να είναι στον ίδιο χώρο. Άρα απ’ εκεί και πέρα μπαίνουν κάποια τεχνικής φύσεως θέματα όπως πόσοι μπορούν να προγευματίζουν την ίδια ώρα, πόσοι μπορούν να είναι σε μια παραλία την ίδια ώρα, ποιες αποστάσεις πρέπει να τηρούνται ενίσχυση των μέτρων υγιεινής εντός των επιχειρήσεων, πολλά και διάφορα τα οποία θα καταλήξουμε τις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Σάββας Περδίος.

Ίσως Ιούνιο οι πρώτες πτήσεις

Παράλληλα τρέχουν οι συζητήσεις με τους οργανωτές ταξιδίων, τις αεροπορικές εταιρείες την Hermes Airports και το Υπουργείο Μεταφορών για να διαφανεί από ποιες χώρες υπάρχει δυνατότητα να έρθει κόσμος. Έχει καθοριστεί επίσης τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ καθώς το θέμα των αεροδρομίων και των μέτρων ασφαλείας που θα λαμβάνεται όπως όλα δείχνουν θα αποφασιστεί από κοινού. Ο Σάββας Περδίος δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο οι πρώτες πτήσεις να αρχίσουν εντός Ιουνίου.

Ποιες αγορές θα στοχεύσουμε

Από τη στιγμή που καθυστερεί το άνοιγμα των αγορών σε Βρετανία και Ρωσία, θα στοχεύσουμε σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, οι σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα και το Ισραήλ.

Τόνισε την ανάγκη οι Κύπριοι να αντιμετωπίσουν τους τουρίστες με τη γνωστή κυπριακή φιλοξενία και όχι ως πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

«Δεν πρέπει να δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε καχύποπτοι», τόνισε χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ:alphanews.Live