Χωρίς coronapass σε υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία


Δεν θα χρειάζεται η προσκόμιση του coronapass κατά την επίσκεψη στην υπεραγορά, ξεκαθαρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ).

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα InbusinessNews ο Γ.Γ. του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου, μετά από επικοινωνία του Συνδέσμου με το Υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίστηκε πως οι υπεραγορές εξαιρούνται από το coronapass, καθώς και όλος ο κλάδος των τροφίμων, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία.

Ανάφερε ακόμη ότι οι διευθύνσεις και οι διαχειριστές των υπεραγορών δεν θα έχουν την ευθύνη ελέγχου για το αν οι πελάτες έχουν ή όχι το coronapass, αλλά θα είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών και δεν θα υπάρχουν συνέπειες για τα καταστήματα.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις 10/5 και μετέπειτα, ερώτημα παραμένει η αναφορά σε «υπερκαταστήματα», καθώς δεν υπάρχουν επιχειρήσεις εγγεγραμμένες υπό αυτό τον όρο.

Συγκεκριμένα, το σημείο 14 αναφερόταν σε  «λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα».

Η αναφορά αυτή αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Υγείας, που είναι προγραμματισμένη για τις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι. 

.

.

ΠΗΓΗ: inbusinessNews