Χρυσά διαβατήρια: Δεν απάντησε καμία ερώτηση ο Συλλούρης

Χωρίς να απαντήσει σε καμιά ερώτηση, που του υποβλήθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η κατάθεση του τέως Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος βρέθηκε στις 14:30 ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, διάβασε μία γραπτή δήλωση και ακολούθως ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει σε καμία ερώτηση, λέγοντας ότι θα ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του της σιωπής.

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, δεδομένου ότι δεν έχει καμία ενημέρωση, σχετικά με την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών σε σχέση με την παράνομη βιντεογράφησή του από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, στις 30 Οκτωβρίου του 2020, είναι αναγκασμένος ενώπιον της Επιτροπής να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του της σιωπής, με βάση τη συμβουλή του δικηγόρου του.

«Αυτή θα είναι η απάντησή μου σε όλες τις ερωτήσεις, που προτίθεστε να μου υποβάλλεται», είπε.

Διευκρίνισε ότι η εν λόγω στάση του, η οποία όπως ανέφερε, «είναι απόλυτα θεμιτή και νόμιμη με βάση το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υιοθετείται εξ ανάγκης και μετά λύπης μου, πλην όμως δεδομένης της μη διάπραξης από πλευρά μου οποιουδήποτε αδικήματος, είμαι αναγκασμένος να τηρήσω τη στάση αυτή, ώστε να προστατεύσω κατά το καλύτερο και ενδεδειγμένο τρόπο τα νομικά μου δικαιώματα».