Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσα θα σας στοιχίσει το κρέας

Πόσα κοστίζουν αμνοερίφια, γαλοπούλα και χοιρινό, και τι συμβουλεύουν κρεοπώλες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι καταναλωτές έχουν ήδη αρχίσει τα ψώνια τους, ψώνια τα οποία θα ενταθούν κυρίως τις επόμενες μέρες, όσον αφορά φαγώσιμα προϊόντα κυρίως για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ανεξαρτήτως τιμών, προτιμούν να πάρουν το κρέας τους από κρεοπωλεία τα οποία ψωνίζουν για αρκετό  χρονικό διάστημα και τα οποία εμπιστεύονται την ποιότητα κρέατος το οποίο παίρνουν.

Ενώ άλλοι, προτιμούν να περιμένουν να δουν κάποιες προσφορές, κυρίως από μεγάλες υπεραγορές, για να γλιτώσουν κάποια χρήματα, αλλά και λόγω του ότι προτιμούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι μπορούν να κανουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια από ένα και μόνο σημείο.

Οι τιμές στα κρεατικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από κρεοπωλεία έχουν ως εξής:

  • Το Κυπριακό αρνί γάλακτος κυμαίνεται στα 8,40 ευρώ το κιλό
  • Γαλοπούλα κατεψυγμένη κυμαίνεται στα 4 ευρώ το κιλό
  • Γαλοπούλα φρέσκα κυμαίνεται στ 5 ευρώ το κιλό
  • Η τιμή του χοιρινού κυμαίνεται στα 4-5 ευρώ το κιλό

Τι προτρέπουν οι κρεοπώλες

Η ιστοσελίδα Offsite επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστα Λειβαδιώτη, με στόχο να δούμε τι αναμένουν οι ίδιοι τις επόμενες μέρες.

Ο κύριος Λειβαδιώτης ανέφερε ότι οι ίδιοι προετοιμάζονται εντατικά για την εξυπηρέτηση του κοινού, επισημαίνοντας ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να περιμένουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν τις αγορές τους.

Μάλιστα επεσήμανε ότι θα ήταν καλό να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να παραγγείλουν από τον Κρεοπώλη τον οποίο συνεργάζονται, την ποσότητα κρέατος την οποία θα χρειαστούν για το γιορτινό τραπέζι.

Αρκετός κόσμος έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελίες από το κρεοπώλη με τον οποίο συνεργάζεται, τόνισε

Καταληκτικά ο κύριος Λειβαδιώτης, προέτρεψε τον κόσμο να ψωνίσει το κρέας του από τους χώρους τους οποίους είναι ικανοποιημένος για την ποιότητα κρέατος που προσφέρεται, σημειώνοντας ότι όπως έχει διαφανεί, όταν ο Κύπριος είναι ικανοποιημένος, δύσκολα αλλάζει τις συνήθειές του.

Τέλος τόνισε ότι η ποιότητα έχει και περισσότερο κόστος, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση και όχι η αισχροκέρδια.


ΠΗΓΗ:offsite.com.cy