Χορηγία σε μαθητές για αγορά τάμπλετ ή λάπτοπ –Οι δικαιούχοι


Σε χορηγία ύψους €100 σε μαθητές που φοιτούν στην Γ’ τάξη δημοσίων Δημοτικών Σχολειών για αγορά τάμπλετ και σε χορηγία ύψους €300 σε μαθητές που φοιτούν στη Β’ Γυμνασίου δημοσίων Γυμνασίων Μέσης Εκπαίδευσης για αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας. Η επιχορήγηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Σχολικών Μονάδων για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και των Δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση STEM».

Η επιχορήγηση θα δοθεί σε οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνου με ετήσια ακαθάριστα εισοδήματα του προηγούμενου έτους μέχρι €19500.

Το έργο θα καλύψει την επιχορήγηση μόνο για την αγορά καινούριου τάμπλετ και καινούριου φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που συνάδουν με όλες τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας και είναι συμβατά με τις ελάχιστες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με το συνοδευτικό λογισμικό σύστημα.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές για το τάμπλετ.


Οι ελάχιστες προδιαγραφές για τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται το τάμπλετ ή τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από προμηθευτή/εταιρεία της δικής τους επιλογής.

Σε περίπτωση που η τιμή του τάμπλετ ή του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή υπερβαίνει το ποσό της επιχορήγησης, το υπόλοιπο του ποσού θα καλύπτεται από τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.