Χιόνια, βροχές και καταιγίδες στο σημερινό καιρικό «μενού»

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές κατά διαστήµατα ενώ το πρωί πιθανό να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια για να καταστεί το απόγευµα, στα δυτικά, κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές και κοντά στα παράλια, κυρίως µετά τα µεσάνυχτα, πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Σε κάποιες ορεινές περιοχές αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βόρειοι, της ίδιας έντασης.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα νότια και τοπικά στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.